Το πρώτο Αλβανικό Σχολείο ανοίγει τις πόρτες του στη Λάρισα! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Το πρώτο Αλβανικό Σχολείο ανοίγει τις πόρτες του στη Λάρισα!

"Πρωτοπορεί" η Λάρισα με τη λειτουργία αλβανικού σχολείου από την επόμενη εβδομάδα, όπου θα φοιτούν αλβανόπουλα που μεγάλωσαν στη χώρα μας και δεν γνωρίζουν τη μητρική τους γλώσσα και την ιστορία τους..
Το σχολείο θα λειτουργήσει σε αίθουσα που διατέθηκε σε δημόσιο κτίριο κατόπιν συνεννόησης των δύο πρεσβειών, Ελλάδας και Αλβανίας. Το αλβανικό κράτος έχει στείλει ήδη τα βιβλία που θα διδαχτούν τα 30 Αλβανόπουλα, τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να φοιτήσουν στο σχολείο. Τα μαθήματα θα αρχίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα και θα γίνονται προσωρινά σε αίθουσα του Συλλόγου Αλλοδαπών Μεταναστών νομού Λάρισας .

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Αλλοδαπών Μεταναστών νομού Λάρισας και βρήκε τη στήριξη τόσο της αλβανικής πρεσβείας όσο και της τοπικής κοινωνίας. Ειδικότερα ο δήμος Λάρισας σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης αναζητά αίθουσα σε δημόσιο σχολείο, για να φιλοξενηθεί αυτή η προσπάθεια.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες καθώς τα Αλβανόπουλα που θα συμμετέχουν δεν θα σταματήσουν τη φοίτησή τους στα ελληνικά σχολεία. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται και σε άλλες πόλεις της χώρας μας...
Μάλιστα έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την επιλογή και την προετοιμασία του εκπαιδευτικού προσωπικού που θα διδάξει στα τμήματα, το οποίο έχει εκπαιδευτεί σε ειδικά σεμινάρια που οργανώθηκαν από την αλβανική πρεσβεία.
Το σχολείο αλβανικής γλώσσας στη Λάρισα θα απευθύνεται μόνο σε παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και δεν γνωρίζουν τη μητρική τους γλώσσα. .
πηγή 'Μακεδονία"

2 σχόλια:

Bookmark and Share