Το παζάρι ανάμεσα σε "Νέα" και "Βόρεια" Μακεδονία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Το παζάρι ανάμεσα σε "Νέα" και "Βόρεια" Μακεδονία.

Άλλη μια απόδειξη για το ότι η Κυβέρνηση έχει καταλήξει στον όρο "Νέα Μακεδονία" ως προς την ονομασία της ΠΓΔΜ (όπως απ΄τις σελίδες του Greece-Salonika έχουμε αποκαλύψει από τον περασμένο Οκτώβριο http://greece-salonika.blogspot.com/2007/10/n.html ) είχαμε την περασμένη Πέμπτη.
Συγκεκριμένα,την ονομασία «Νέα Μακεδονία» πρότειναν στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατά τις εργασίες του,στις Βρυξέλλες. Ο κ. Γκρούεφσκι συμμετείχε στη συνάντηση των ηγετών του Ε.Λ.Κ. ως πρόεδρος του VMRO-DPMNE, το οποίο πρόσφατα έλαβε καθεστώς παρατηρητή στο ΕΛΚ.Πρόεδρος του φόρουμ του ΕΛΚ γαι τη Νοτιοανατολική Ευρώπη-με ότι αυτό σημαίνει για την πρόταση- είναι ο ίδιος ο Κ.Καραμανλής..
Στην ΠΓΔΜ πάντως ακούγονται πια φωνές υπέρ σύνθετης ονομασίας (κυρίως αυτή της "Βόρειας Μακεδονίας") ακόμα και από "επίσημα χείλη".Χαρακτηριστική περίπτωση ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, ο οποίος πρότεινε,ανάμεσα σε Νέα και Βόρεια,να αποδεχθεί η χώρα την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία»: «Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες πως οι Έλληνες είναι έτοιμοι να αποδεχθούν την ονομασία τη Νέα ή τη Βόρεια Μακεδονία, που σημαίνει πως η Μακεδονία θα διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία στις διμερείς συμφωνίες, ενώ η αλλαγή της ονομασίας θα αφορά τις σχέσεις της με τους διεθνείς οργανισμούς, αυτή η ονομασία θα πρέπει να είναι "Βόρεια Μακεδονία". Άποψή μου είναι πως αυτή είναι η ιδανικότερη δυνατότητα που μας έχει δοθεί τα τελευταία 15 χρόνια.(...) Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία! Αυτή είναι ίσως η πρώτη ευκαιρία που μας δίδεται να αλλάξουμε την απαξιωτική ονομασία ΠΓΔΜ, με μία ονομασία η οποία δεν πλήττει ούτε το έθνος μας, ούτε την ύπαρξή μας και ακόμη ούτε το ιστορικό μας σύμπλεγμα στο σύνολό του», σχολίασε ο κ. Γκεοργκίεφσκι..

8 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΕΠΑΝΩ,ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ.ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oύτε Νέα ούτε Βόρεια.Και όντως το όνομα πάνω στο χάρτη είναι απίστευτη ψυχολογική καταπίεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Άποψή μου είναι πως αυτή είναι η ιδανικότερη δυνατότητα που μας έχει δοθεί τα τελευταία 15 χρόνια.Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία"


    RE MAS DOULEUOYNE,PARTE TO XAMPARI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερώτηση: δηλαδή αν υιοθετήσουν ένα από τα δύο, τότε τι γλώσσα θα μιλάνε; Βόρειομακεδονικά ή Νεομακεδονικά; Επειδή σφετερίστηκαν το όνομα, ξαφνικά έχουν δικαίωμα στη χρήση του όρου; Η μόνη σύνθετη ονομασία με χρήση του όρου που θα τους ταίριαζε απόλυτα είναι Ψευτομακεδονία (Pseudomacedonia). Δυστυχώς, αυτή τη «στροφή» των Σκοπιανών θα την εκλάβουν οι δικοί μας ως νίκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να διασφαλίσει η Ελληνική πλεύρά ότι ο επιθετικός προσδιορισμός των κατοίκων αυτής της χώρας θα είναι Σλαβομακεδόνες - Σλαβομακεδονικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΙΝ 3-4 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΔΗΘΕΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΤΟ ΠΑΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΕΤΥΣΑΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ, ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΤΕ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ. ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ. ΟΠΩΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΟΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΤΕΡΟ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΑΣ ΛΗΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΤΑ ΤΕΜΑΧΙΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΠΑΕΙ, ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ !ΠΟΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ?ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ! ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ! !ΕΛΕΟΣ !ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ.ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share