Αποστάσεις τηρεί το ΝΑΤΟ στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Αποστάσεις τηρεί το ΝΑΤΟ στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

εκκρεμότητα στο θέμα της ονομασίας τη ΠΓΔΜ δεν είναι αρμοδιότητα του ΝΑΤΟ" επανέλαβε ο γγ του ΝΑΤΟ Γιάπ Ντε Χουπ Σέφερ μετά τη συνάντηση που είχε το Συμβούλιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.
Ο γγ του ΝΑΤΟ είπε ακόμη ότι το ΝΑΤΟ "δεν αναζητά κάποιο ρόλο στο θέμα της επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας" και επεσήμανε ότι η "Συμμαχία ενθαρρύνει τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό τον Μ. Νίμιτς".
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι από την πλευρά του, τόνισε πως «όταν η Ελλάδα μιλά για ανάγκη εξεύρεσης συμβιβασμού, ουσιαστικά αυτό που υποστηρίζει είναι να υπάρξει αλλαγή του ονόματος».
Οι περισσότεροι πρέσβεις που έλαβαν το λόγο κατά τη συζήτηση στις Βρυξέλλες, ενθάρρυναν τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ να προχωρήσει με πιο γενναία βήματα πολλαπλασιάζοντας τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.
Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η πλευρά της ΠΓΔΜ έλαβε το μήνυμα για την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών, αναλαμβάνοντας μάλιστα σχετική δέσμευση ενώπιον των Συμμάχων.
Το ζήτημα της ονομασίας ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και στη συνάντηση που είχε αργότερα το απόγευμα ο κ. Γκρούεφσκι με τον αρμόδιο για τη διεύρυνση της ΕΕ επίτροπο Όλι Ρεν. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι οι "δύο ενδιαφερόμενες πλευρές θα πρέπει να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για όσο το δυνατόν γρηγορότερη λύση του ζητήματος"
.

4 σχόλια:

  1. H FYROM TH MONH GLWSSA POY KATALAVAINEI EINAI AYTH THS ISXYOS.PREPEI KAPOTE NA KATALAVOYME PWS H ELLADA GIA TA BALAKNIA EINAI YPERDYNAMH.DEN EINAI YPERVOLH.AN TO SYNEIDHTOPOIHSOYME THA KINHTHOYME KAI ANALOGA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H FYROM TH MONH GLWSSA POY KATALAVAINEI EINAI AYTH THS ISXYOS.PREPEI KAPOTE NA KATALAVOYME PWS H ELLADA GIA TA BALAKNIA EINAI YPERDYNAMH.DEN EINAI YPERVOLH.AN TO SYNEIDHTOPOIHSOYME THA KINHTHOYME KAI ANALOGA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H FYROM TH MONH GLWSSA POY KATALAVAINEI EINAI AYTH THS ISXYOS.PREPEI KAPOTE NA KATALAVOYME PWS H ELLADA GIA TA BALAKNIA EINAI YPERDYNAMH.DEN EINAI YPERVOLH.AN TO SYNEIDHTOPOIHSOYME THA KINHTHOYME KAI ANALOGA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΧΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.
    ΑΜΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΟΝΟ ΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ.
    ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
    ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΥΠΟ ΕΛΕΓΧΕΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
    ΘΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΞΑΜΗΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share