Αποχαρακτηρισμός και για το"Αλλατίνη".. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Αποχαρακτηρισμός και για το"Αλλατίνη"..

Ε mail-καταγγελία από ilovethessaloniki.blogspot.com/

"Στη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον αποχαρακτηρισμό του συγκροτήματος των «Μύλων Αλλατίνη» στην ανατολική Θεσσαλονίκη, προχώρησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Φλωρίδης.Το χρονικό της ντροπής!!· Το βιομηχανικό συγκρότημα των Μύλων Αλλατίνη και ο περιβάλλον χώρος του είχαν χαρακτηρισθεί ως προστατευόμενοι, με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού το 1984 ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία και είχε αποφασιστεί να δημιουργηθεί και μουσείο της βιομηχανικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης.· Το 2002 το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε αρχικά στον αποχαρακτηρισμό ενός τμήματος του συγκροτήματος, όπου και ανεγέρθηκαν οικοδομές.· Το 2006, με νέα απόφαση του ΥΠΠΟ εκδόθηκε άδεια και ξεκίνησαν εργασίες για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης. Κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο ΣΤΕ και εκδόθηκε προσωρινή διαταγή, με την οποία απαγορεύτηκε κάθε εργασία, αλλά οι εργασίες συνεχίζονται…..O κίνδυνο να χαθούν ολοκληρωτικά ή και να κακοποιηθούν τα βιομηχανικά κτίρια που δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού είναι ορατός …. Αν δεν υπάρξει κινητοποίηση!!Η Θεσσαλονίκη έχει μια τελευταία ευκαιρία να προβάλει και να αξιοποιήσει αυτή τη σημαντική αρχιτεκτονική κληρονομιά, να την προβάλει και να την αξιοποιήσει με σύγχρονους όρους, με αυτοπεποίθηση και με σεβασμό στον πολιτισμό και την ιστορία της.Οι εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να διασωθούν και να αξιοποιηθούν. Στη χώρα μας όμως γίνεται ακριβώς το αντίθετο!! Καταστρέφονται τα κτίρια για να γίνουν πολυκατοικίες!! Αν είναι δυνατόν.Τα σημαντικά συγκροτήματα της βιομηχανικής μας κληρονομιάς θα πρέπει να προστατευθούν και να αναβιώσουν επαναχρησιμοποιούμενα, με σεβασμό στην ιστορία τους.Τα κτίρια αυτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας και πρέπει να διατηρηθούν και να αξιοποιηθούν και όχι να κατεδαφιστούν για να χτιστούν πολυκατοικίες και εμπορικά κέντρα!!"
http://ilovethessaloniki.blogspot.com/2008/01/blog-post_24.html

6 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑΝΜΗ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝΕ ΤΟ ΑΛΛΑΤΙΝΗ?ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΕΙΑΝΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑΝΜΗ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝΕ ΤΟ ΑΛΛΑΤΙΝΗ?ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΕΙΑΝΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Ποιός σου είπε ρε μαλάκα ότι γκρεμίζουνε το Αλλατίνη; Ασχετε;

    2. Τόσα χρόνια που έχει μαζευτεί εκεί όλη η βρωμια και όλοι τα πρεζόνια ήταν καλύτερα;

    3.Τί πρέπει να γίνει για να καταλάβετε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι η ΜΟΝΗ περίπτωση να προσωρησει αυτή η κολοχώρα μπροστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΙ ΟΜΩΣ 5.27 ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ilovethessaloniki.

    ΕΧΣΕΙ ΠΑΡΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επιτέλους θα φύγουν οι παράγκες και θα ξεβρομίσει η περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα ας το γγκρεμίσουν, έκανε τη δουλειά του.
    Το 1992 ο τότε υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ, ξαναθυμήθηκε τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης, δηλαδή εκεί που δεν επιτρεπόταν να χτίσουν ψηλότερα ή περισσότερο, αγοράζαν απο τον ιδιοκτήτη του διατηρητέου ΑΛΛΑΤΙΝΗ, όσα μέτρα χρειαζόταν και κάναν ότι θέλαν. Το τελικό ύψος του διατηρητέου, ήταν το ύψος της ψηλότερης καμινάδας!!!!!! και αφορούσε ΟΛΟ το εμβαδόν του διατηρητέου, (δηλ. η σκοπιά που υπήρχε μπροστά στη στάση είχε ύψος 31,8m και ας μη το βλέπατε εσείς)
    Συμπωτικά, εντελώς, ιδιοκτήτης τότε του ΑΛΛΑΤΙΝΗ, ήταν ο υπουργός που έβγαλε την απόφαση.
    Νομίζω πως λεγόταν Μάνος, δεν ξέρω αν παραμένει ιδιοκτήτης, ευτυχώς δεν είναι υπουργός. Παραμένει πολυπράγμων πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share