Αντίγραφα χρυσοβούλων που"χάθηκαν"-και όχι πρωτότυπα-προσκόμισαν οι μοναχοί του Βατοπεδίου! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Αντίγραφα χρυσοβούλων που"χάθηκαν"-και όχι πρωτότυπα-προσκόμισαν οι μοναχοί του Βατοπεδίου!


Στις 17/9 λέγαμε πως γίνεται τόσος λόγος για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αλλά κανείς δεν έχει ψάξει ακόμα ενδελεχώς την...αφετηρία όλων των σκανδάλων.Την γνησιότητα δηλαδή ή όχι των περίφημων χρυσοβούλων μερικά εκ των οποίων είναι ηλικίας 10 αιώνων..
Με δεδομένο το ότι το σύχρονο Ελληνικό κράτος αναγνωρίζει εώς και σήμερα αυτά τα χρυσόβουλα ως δημόσια έγγραφα και το αποδεικτικό της γνησιότητάς τους είναι η εξαρτημένη χρυσή σφραγίδα,θέσαμε το εξής ερώτημα:
"Απ΄τη στιγμή που αυτού του είδους οι σφραγίδες διασώζονται ως σήμερα σαν κειμήλια σε αρκετές μονές του Αγ.Όρος (μια εκ των οποίων μάλιστα,η χρυσή σφραγίδα του Ιουστινιανού σύμφωνα με πληροφορίες φυλάσσεται στη μονή Βατοπεδίου..),δε θα έπρεπε η οποιαδήποτε εισαγγελική έρευνα πρόκειται να γίνει,να ξεκινήσει απ΄τη γνησιότητα ή μη αυτών των χρυσοβούλων;Ποιος εγγυάται για τη γνησιότητα αυτών των εγγράφων απ΄τη στιγμή που στο Αγ.Όρος υπάρχουν όλα όσα χρειάζονται (εξοπλισμός,γνήσιες σφραγίδες βυζαντινής αυτοκρατορίας,πάπυροι,μερικοί απ΄τους καλύτερους συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης του κόσμου κλπ..) για να παραχθούν νέα χρυσόβουλα για οποιαδήποτε περιοχή επιθυμεί ο κάθε επίδοξος διεκδικητής δημόσιας περιουσίας;" (πατήστε εδώ για το δημοσίευμα) .
Xθες η εφημερίδα "Μακεδονία" έγραψε -επιβεβαιώνοντας στην ουσία τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν απ΄το Greece Salonika- πως οι μοναχοί του Βατοπεδίου δεν προσκόμισαν ποτέ χρυσόβουλα αλλά ..αντίγραφα χρυσόβουλα (!!) των αυτοκρατόρων Νικηφόρου Βοτανειάτη και Ανδρόνικου του Γʼγια να διεκδικήσουν τη λίμνη και χιλιάδες στρέμματα γύρω από αυτή.
Σε αυτά τα ίδια αντίγραφα στηρίχθηκε, επίσης, η πολιτική αγωγή που κατέθεσε το μοναστήρι σε βάρος του ελληνικού δημοσίου!
Ο δικηγόρος της Ξάνθης Θανάσης Ξυνίδης μάλιστα αναφέρει ότι “το περίφημο χρυσόβουλο του 1080 δεν είναι πρωτότυπο αλλά ίδιοι οι μοναχοί δήλωσαν ότι το αντέγραψαν από παλιά κατεστραμμένα χρυσόβουλα!! Σε ένα αντίγραφο, όταν χάνεται το πρωτότυπο, δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι ακριβώς έλεγε.Πώς είναι δυνατόν να έβγαλαν συμπεράσματα ιδιοκτησίας και νομής από τα συγκεκριμένα κείμενα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και το Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων χωρίς να έχουν γνώση του πρωτότυπου και χωρίς προηγουμένως να γίνει κάποια γραφολογική μελέτη...”.
Και το νέο ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει εάν απλοί πολίτες-όχι μόνο Έλληνες αλλά και κάτοικοι γειτονικών χωρών αρχίσουν να προσκομίζουν αντίγραφα χρυσοβούλων που κατά δήλωσή τους υπήρχαν αλλά..χάθηκαν;
Προσοχή.Το ερώτημα δεν τίθεται τυχαία..

9 σχόλια:

  1. Οσο ο Εφραίμ και οι ψευτομοναχοί του παραμένουν στο όρος ,η θρησκεία,το Ορος και ο μοναχισμός ξευτιλίζονται.
    Δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Εξωτερικών ,η Διοίκηση του Ορους,ο Πατριάρχης και οι Καρυές να μην παίρνουν επίσημη θέση ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ.
    ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΟΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο ο Εφραίμ και οι ψευτομοναχοί του παραμένουν στο όρος ,η θρησκεία,το Ορος και ο μοναχισμός ξευτιλίζονται.
    Δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Εξωτερικών ,η Διοίκηση του Ορους,ο Πατριάρχης και οι Καρυές να μην παίρνουν επίσημη θέση ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ.
    ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΟΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεός είναι η καλύτερη λύση για τα Άγια Όρη, για το Πατριαρχείο και την ΤΕΡΑΣΤΙΑ δυναμή του, για τους Πουριτανούς των USA.

    Είναι η χειρότερη για τον άνθρωπο ο οποίος παλεύει με την καθημερινότητα.

    Όποιος λέει πως ο άνθρωπος περνάει καλά και βρίσκει τον Θεό μέσα απο τον πόνο, τότε είναι μάλλον ενας πολύ πολύ πολύ βολεμένος Ορθόδοξος Χριστιανός.
    ....
    Ο άθεος θέλει να ζήσει τη ζωή του όμορφα και ωραία. Δε θα δείς κανέναν άθεο να τα τσεπώνει για χάρη της ύπαρξης του ανύπαρκτου θεού του. Ούτε θα δείς άθεους καμικάζι. Ούτε θα δείς άθεους να σφάζουν κόσμο για χάρη της αθείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Λαός δεν αντέχει άλλο να βλέπει καθημερινά νέα σκάνδαλα του Εφραίμ...
    Ο Λαός δεν αντέχει άλλο να βλέπει να βάλλεται ολόκληρο το Αγιον Ορος εξαιτίας του Εφραίμ... Η απαξίωση αυτή λόγω των σκανδάλων του Εφραίμ είναι εγκληματική...
    Κάποιος επιτέλους να αποδώσει ευθύνες! Κινείται με τέτοιο θράσος που υποτιμά και την στοιχειώδη μας νοημοσύνη.
    Ελεος πλέον Εφραίμ! Βγήκε χθές και έκανε ιεροπραξία στην Βιστωνίτιδα με μπράβους κάμερες,τζιπάρες κλπ.... Φτάνει πια!!!
    Το Οικ. Πατριαρχείο τι κάνει επιτέλους;;;
    Φωνή Λαού Οργή Θεού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκεινο που θα ηθελα να ξερετε, ειναι, οτι αν εμεις, αγνοησουμε τα χρυσοβουλα και τα φερμανια, για τις περιουσιες των μονων, πως θα ζητησουμε μετα, να τα σεβεται η Τουρκια, που και εκει υπαρχουν περιουσιες, με παρομμοια χαρτια;
    Δεν καταλαβαινετε την αντιφαση στην οποια πεφτουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ολα τα λεφτά" 1:46 !
    Ως "τράγος" που απευθύνεται σε έντρομες θεούσες για να τις κληρονομησει.
    Απίστευτο μπαρμπούτσαλο. Εύγε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φωνάζουν οι αυλικοί του κομματισμού και οι κορώνες τους παράγουν κενά προσχήματα. Άνθρωποι ανίκανοι, κωμικοτραγικές φιγούρες πρώην πειθήνιων αφισοκολλητών επί 35 χρόνια "δημοκρατίας" μας χλευάζουν λογαριάζοντας μας αθύρματα σκηνογραφικών εντυπώσεων.

    Άνθρωποι, που δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρό της πολυκατοικίας τους που πλούτισαν τσαλαβουτώντας και τρώγοντας το βιός των Ελλήνων και υποθηκεύοντας το μέλλον της χωράς, άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά για να μας δείξουν το πόσο καλοί πολίτες είναι!

    Οι business της Μονής Βατοπεδίου τους μαράνανε. Ας μάς πούνε πρώτα τι έγιναν τα λεφτά που αντί να αγοράσουν τις δέκα πυροβολαρχίες Patriots στην Ελλάδα έφθασαν μόνo έξη. Ας ψάξουνε να βρουν πώς ρυπαροί και τρισάθλιοι τύποι που φυτοζωούσαν στο Παρίσι την εποχή της επταετίας ξαφνικά βρεθήκανε με ανάκτορα στην Μύκονο, κτήματα, αγροκτήματα και πολυκατοικίες. Αυτά είναι μερικά από τα καυτά ερωτήματα που βασανίζουν εμάς τους Έλληνες. Μέχρις ότου πάρουμε απάντηση, το θέμα των καλογέρων μας αφήνει αδιάφορους. Στο κάτω-κάτω της γραφής οι καλόγεροι δεν υποσχεθήκαν τίποτα. Δεν υπογράφουν συμφωνίες υποταγής στα ξένα κέντρα αποφάσεων, ούτε περνούν λεφτά για να συγγράφουν ιστορικά παραμύθια που υποσκάπτουν τα θεμέλια του Έθνους στο όνομα μίας αδιαφοροποίητης, αόριστης και δήθεν μοντέρνας αντίληψης της ιστορίας.


    Οι αισχρά ιδιοτελείς με "ανιδιοτέλεια" προσπαθούν με την ξύλινη μονοτονία της επιχειρηματολογίας τους να μας διαφωτίσουν και να στρέψουν την προσοχή μας από τα καθημερινά, τα καμμένα δάση που γίνονται οικόπεδα, την περισσότερο από ποτέ ανίκανη και διεφθαρμένη διοίκηση, την εκπαίδευση που έχει πάθει καθίζηση, τα τριτοκοσμικά νοσοκομεία, στην λίμνη Βιστονίδα και τις συνδιαλλαγές των καλόγερων. Θυμίζουν την ξέκωλη της γειτονιάς που προσπαθεί να βγάλει όλες τις άλλες γειτονοπούλες πουτάνες για να καλύψει τις δικές της τις πομπές.

    Ο πολύς Παντελής Μπουκάλας, Καθημερινή (10/9/2008) μάλιστα ξέθαψε και το παλιό "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" για να κάνει πιο μεστό το φληνάφημα του. Πού ζει ο άνθρωπος; Κάποιος πρέπει να του θυμίσει ότι στην Ελλάδα του σήμερα "Μίζα, Απάτη, Λαμόγια" είναι το νέο τρίπτυχο που έχει χαραχτεί βαθειά στο μυαλουδάκι των επαγγελματιών της κομματικής ολιγαρχίας το ανθρωπολογικό κατακάθι που καθημερινά ταπεινώνει και εξουθενώνει την αξιοπρέπεια του Έλληνα πολίτη. Θυμήθηκε και την Τουρκοκρατία: "κιτάπια της Τουρκοκρατίας" ,για να το κάνει και λίγο ποιο συναισθηματικά φορτωμένο. Πιπέρι στο στόμα θα του βάλουμε. Που την είδε την Τουρκοκρατία; Δεν έχει μάθει, και αν δεν ξέρει να ρωτήσει, ότι η Ελλάδα ήταν κάτω από καλόβολη και εμπνευσμένη Οθωμανοκρατία, και τα "Οθωμανικά κιτάπια" είναι μέρος της Ελληνικής πολυπολιτισμικότητας. Εκτός βέβαια αν τώρα βολεύει η επίκληση της Τουρκοκρατίας προς δημιουργία εντυπώσεων. Έλα όμως που δεν ξέρουμε γιατί μιλάει.

    Στο τέλος ο στρουθοκάμηλος Μπουκάλας σε ένδειξη ευρυμάθειας μας έριξε και κανα δύο χωρία από το κατά Μάρκον λόγου χάρη: "ει θέλεις τέλειος είναι, ύπαγε, όσα έχεις πώλησον και δος πτωχοίς, και έξεις θησαυρόν εν ουρανώ, και δεύρο ακολουθεί μοι". Λέτε να απευθύνεται στους λαμόγιες της Πολιτείας, της Φιλοθέης ή του Ψυχικού που περνάνε την ζωή τους σαν πρίγκιπες (ή και σαν Κροίσοι) χάρη στο παραμύθι της δημοκρατίας ή του σοσιαλισμού ή της κοινωνικής αλλαγής που σερβίρουν στο λαό χωρίς οι ίδιο να πιστεύουν το παραμικρό από όσα με φανατισμό ξεφωνίζουν από μπαλκόνια και εφημερίδες καπηλεύοντας ωμά και βάρβαρα κάθε συλλογική ελπίδα των Ελλήνων. Πολύ αμφιβάλω!

    Μιας και το ρίξαμε στα χωρία εμείς οι αφελείς θυμηθήκαμε το "Ουαί δε υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κατίεσθε τας οικίας των χήρων και προφάσει μακρα προσευχόμενοι, δια τούτο λήψεσθε περισσότερον κρίμα." Αισθάνομαι ότι είναι το χωρίο που ταιριάζει απόλυτα στην μυθοποιημένη οίηση Μπουκάλα που μπαινοβγαίνει από το παραθυράκι της Καθημερινής αναιδώς για να χλευάζει την καθημερινή οδύνη, τον καθημερινό βασανισμό μας που τον επιτείνει η εκβαρβαρισμένη καθημερινότητα μας. Τώρα του ήρθε, τώρα θυμήθηκε: "οι πολιτικοί και θρησκευτικοί μας ταγοί (ο Θεός να τους κάνει) εμπορεύονται, φοροδιαφεύγουν ανενδοίαστα και αναιδώς πλουτίζουν....". Που ήτανε τόσα χρόνια; Τώρα τα θυμήθηκε αυτά τα ωραία, τα βαθειά και τα πλατιά; Προφανώς, δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι επί 35 χρόνια ο μόχθος των Ελλήνων καταληστεύεται από αυτούς τους ίδιους που σήμερα ωρύονται για την λίμνη και τους καλόγερους.

    Οι σφετεριστές του αποταμιευμένου μόχθου μας προσπαθούν να κερδίσουν την μάχη των εντυπώσεων με παραπειστικά συνθήματα, έντεχνο ψεύδος και πλασματικά προσωπεία.

    http://tabouri.blogspot.com/2008/09/siemens.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΠΑΙΞΕ ΣΥΟ ΜΕΓΚΑ ΣΑΝ "ΜΕΓΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ"..ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑΙΟΙ.ΟΛΑ ΑΠ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share