Αποκάλυψη Σοκ!Στημένες οι διαπραγματεύσεις για το όνομα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Αποκάλυψη Σοκ!Στημένες οι διαπραγματεύσεις για το όνομα.

.
ΣΟΚ θα προκαλέσει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του "Έθνους της Κυριακής" σε όσους πίστευαν ακόμη πως οι διαπραγματεύσεις για το όνομα με τα Σκόπια γίνονται υπό ξεκάθαρες συνθήκες..
Το "Έθνος",σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του κ.Νίκου Μελέτη, πρόκειται να δημοσιεύσει απόρρητο τηλεγράφημα της Αμερικανικής Πρεσβείας των Σκοπίων προς το State Department με το οποίο δίνονται σαφείς οδηγίες για το όνομα που θα πρέπει να προτείνει ο... αδέκαστος κ.Νίμιτς με την τελευταία πρότασή του καθώς και οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα κατοχυρωθούν τόσο η "Μακεδονική εθνότητα" όσο και η γλώσσα μέσω του Συμβουλίου ασφαλείας καθώς "η Ελλάδα δεν έχει λόγο εκεί"!!
Το όνομα "Δημοκρατία της Βορ.Μακεδονίας" το οποίο πρότεινε ο κ.Νίμιτς είναι και αυτό που στην ουσία του υπαγορεύει η Αμερικανίδα πρέσβης στα Σκόπια λίγο καιρό νωρίτερα..!
-To ρεπορτάζ του Έθνους πατώντας εδώ -

.

45 σχόλια:

  1. na mh mas doyleei h kyra dora pws htan "megalh epityxia to Voreia Makedonia".
    DEN EIMASTE HLITHIOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΙΜΙΤΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.
    ΕΜΜΙΣΘΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΗΤΑΝ ΑΠΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
    ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ.
    ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΧΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EINAI SIGOYRA MESA STO KOLPO FILE MOY
    GIA AFTO TO EXOYN RIKSEI STO PLIATSIKO
    KSEROYN OLOI TOYS OTI ELLADA TELOS
    KAI THELOYN NA FANE OSA POIO POLLA MPOROYN PRIN TIN SKAPOYLAROYN.

    ELLAS TELOS

    DIOTI O LAOS AKOMA ROXALIZEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. to oti thn idia periodo pou esteille h amerikana to thlegrafhma eixate kai seis to dhmosieyma sas kathista to idio ypoptous filoi greecesalonikiotes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aυτη μπορει να ειναι η αποκαλυψη της δεκαετειας στο σκοπιανο.
    να δουμε πως θα το παιξει η διαπλοκη αυριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην παρακάτω διεύθυνση http://eksoapodw.blogspot.com/2008/10/blog-post_18.html έχω βάλει και το βίντεο από τις ειδήσεις του MEGA στις 20:00 18-10-2008 για το θέμα, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε το link από το youtube http://www.youtube.com/watch?v=2RTWkc2Ylfs στο άρθρο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανένας ξένος δεν εκτιμά και δεν υπολογίζει τη σύγχρονη Ελλάδα, διότι είναι χώρα του ΥΠΝΟΥ. Μέσα στον ύπνο όμως, σε κάποιες περιπτώσεις δουλεύουν και τα ξυπνητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. meta rwtane gia ton antiamerikanismo sthn ellada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΧΙ ΝΙΜΙΤΣ

    ΜΝΙΤ'Σ ΠΟΥ ΛΕNΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑRISSA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία λοιπόν, γιατί τότε δε διαπραγματευόμαστε και εθνότητα και γλώσσα? Αλλά το ΥΠΕΞ ακόμα λέει ότι διαπραγματευόμαστε μόνο το όνομα! Και μετά μας φταίνε οι Αμερικάνοι, αφού οι ζημιές εκ των έσω γίνονται τι να λέμε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Σκοπιανό μάλλον οδηγείται σε αδιέξοδο.
    Ο πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι πέραν της εθνικιστικής εξαλλοσύνης που τον διακρίνει, εκμεταλλεύεται το πρόβλημα της ονομασίας για δικό του πολιτικό όφελος.
    Επίσης προσπαθεί να κατασκευάσει και νέα προβλήματα με την Φλώρινα, μειονοτικό κτλ. Μέχρι τις προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο στα Σκόπια ο Γκρούεφσκι θα πολώσει περισσότερο τα πράγματα ώστε να κερδίσει την προεδρία από τον «κομμουνιστή» Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.
    Η ελληνική διπλωματία πρέπει να παγώσει μέχρι τον Μάρτιο τις διαπραγματεύσεις.
    Έτσι ο κάθε πολίτης στα Σκόπια να δει τα προβλήματα τις καθημερινότητας του και καταλάβει το αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής του πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι, με την ανεργία στην ΦΥΡΟΜ στο 40% πέραν του αποκλεισμού της χώρας τους από το ΝΑΤΟ και κυρίως την ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι ιδέες ήταν τελικά της Ράις
    Από τις 29 Ιουλίου οι Αμερικανοί είχαν στήσει το «πλαίσιο λύσης» της διπλής ονομασίας και αφού το συζήτησαν με τους Σκοπιανούς το παρέδωσαν στον Μάθιου Νίμιτς να το παρουσιάσει


    ῾῾Δημιουργεί προβληματισμό πάντως ότι στη διάρκεια του Αυγούστου και μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου η ίδια διατύπωση είχε υιοθετηθεί και από την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, προκαλώντας τότε πολλά ερωτηματικά, καθώς ακόμη και η κ. Μπακογιάννη δήλωνε ότι το μόνο αντικείμενο διαπραγμάτευσης είναι το «όνομα και το εύρος», ενώ η επίσημη ελληνική θέση ήταν ότι δεν υφίσταται θέμα συζήτησης περί εύρους χρήσης, μια και η Αθήνα επιζητεί όνομα erga omnes.῾῾

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=173859

    1

    EINAI FANERO OTI MESA STO SXEDIO HTAN KAI H NTORA BAKOGIANI GIATI EIXE SINANTISEIS ME THN RICE KAI GIATI OPOS LEEI TO ARTHRO EKANE KAI AKRIBOS TIS IDIES DILOSEIS, ARAGE H GRAMMI HTAN SINTONIMSMENI METAKSI AMERIKIS, SKOPION, KAI ATHINAS.

    META APO AFTO APAITOYMAI PARETISI THS DORAS THN DEYTERA OPOS KAI OSON SIMETEXOYN STIN DIAPRAGMATEYTIKI OMADA

    NA DIAKOPOYN AMESOS OI DIAPRAGMATEFSEIS GIA TO ONOMA

    NA GYRISEI PISO H KIVERNISI STIN THESI TOY KOSTANTINOY KARAMANLI "H MAKEDONIA EINAI MIA KAI EINAI ELLINIKI"

    H LEKSI MAKEDONIA KAI TA PARAGOGA THS NA APOKLEISTOYN APO THN ONOMASIA TOY KRATIDIOY

    VETO SE OLA KAI AS PANE NA VOYRLIZONTAI

    CASUS BELLI STO FYROM GIA THN EPEMBASI STA IDIOTIKA THS ELLADAS

    AN DEN GINOYN AFTA NA PARAITITHEI O PROTHIPOYRGOS GIATI OLA GINONTAI ME DIKI TOY ENDOLI

    ALLOIOS EIMASTE O POIO GAMIMENOS LAOS THS OIKOYMENHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «Ώρα να αρνηθούμε τη λέξη «Μακεδονία» στο νέο όνομα"

    http://www.noiazomai.net/pasalaris.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.kalami.net/2008/omogeneia/dora_panmaked_0908
    Συνάντηση της ηγεσίας της ΠανΜακεδονικής Ένωσης Αμερικής με την ΥΠ.ΕΞ. κ. Μπακογιάννη

    "Η κ. Γκατζούλη κατέθεσε υπόμνημα της Οργάνωσης στην υπουργό και επεσήμανε το γεγονός ότι όπως προκύπτει από επανηλλημένες δημοσκοπήσεις η αποδοχή σύνθετης ονομασίας βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων του εξωτερικού.

    Επεσήμανε επίσης ότι ένας γεωγραφικός προσδιορισμός στην ονομασία της π.Γ.Δ.Μ. ενέχει τον κίνδυνο για μελλοντικές διεκδικήσεις εκ μέρους της και ουσιαστικά νομιμοποιεί τους κατοίκους της ως «Μακεδόνες».
    Εξέφρασε την ικανοποίηση της ομογένειας για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των επαφών της υπουργού στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του Ο.Η.Ε. δεν συζητήθηκε το πακέτο Νίμιτζ περί «Μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας των Σκοπιανών.


    Κατέθεσε γραπτώς στην υπουργό στοιχεία που υποσκάπτουν τις ελληνικές θέσεις ζητώντας σχετικές απαντήσεις. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη δράση του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης»; Ο εν λόγω οργανισμός διατηρεί γραφείο και στεγάζεται σε κτίριο στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη εργασία του CDRSEE ήταν να παράγει ένα τετράτομο έργο Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας. Ο Κώστας Καρράς ένα από τα στελέχη του CDRSEE, μεταξύ άλλων ευχαριστεί στα βιβλία το State Department για τη βοήθειά του στην έκδοση τους. (Επισημαίνεται ότι το State Department το 2000 χρηματοδότησε με $100.000 μελέτη για την «Σχετικοποίηση της Καταστροφής της Σμύρνης»).


    Ως χορηγός του έργου Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας εμφανίζεται το ίδρυμα του George Soros «Ανοιχτές Κοινωνίες» ενώ έχει χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την εταιρεία Coca-Cola και από αυτήν ακόμη την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος!


    Αναφορικά με το περιεχόμενο των προαναφερθέντων βιβλίων, τα οποία φιλοδοξούν σύμφωνα με τους εκδότες τους «να συμβάλλουν στην ισορροπία, αντικειμενικότητα και συμφιλίωση στα Βαλκάνια» διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια και εξυπηρετούν τις διεκδικήσεις της π.Γ.Δ.Μ. Αμφισβητούν δε ανοιχτά την ελληνική εθνοπολιτιστική διάσταση και ιστορική συνέχεια της Μακεδονίας και προπαγανδίζουν την ύπαρξη ξεχωριστής δήθεν, μακεδονικής εθνικής οντότητας. Τα βιβλία μεταφράστηκαν και στην ελληνική γλώσσα http://www.cdsee.org/jhp/download_gre.html δεδομένου ότι προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από Έλληνες μαθητές καθώς και από μαθητές άλλων Βαλκανικών χωρών στο πλαίσιο αναθεωρημένων σχολικών προγραμμάτων.


    «Αυτό που μας εκπλήττει ιδιαιτέρως, επεσήμανε η κυρία Γκατζούλη, «είναι το γεγονός ότι ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς εμφανίζεται ως ο πρώτος πρόεδρος του εν λόγω ΜΚΟ. Η φιλοσκοπιανή στάση του Μ. Νίμιτζ είναι δεδομένη, ιδιαίτερα με το τελευταίο πακέτο του ειδικού μεσολαβητή το οποίο περιλαμβάνει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και «Μακεδονική» γλώσσα. Γιατί η Ελληνική διπλωματία αποδέχεται έναν μεσολαβητή ο οποίος υπηρετεί συμφέροντα και την αντζέντα της μίας πλευράς;»

    http://www.kalami.net/2008/omogeneia/dora_panmaked_0908

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Matthew Nimitz proposed that the Northern Greek region of Macedonia be renamed. What should it now be called?

    http://au.answers.yahoo.com/question/index?qid=20071111180154AAR6KGf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι Ρώσοι δεν είναι μαλάκες. Μας είχαν πει να μη βάλουμε το θέμα στον ΟΗΕ διότι οι αγγλοσαξονικές αδερφές στις οποίες συγκαταλέγονται και οι Αμερικανοί θα το έσφαζαν επειδή ελέγχουν πλήρως τους μηχανισμούς του ΟΗΕ. Θυμηθείτε το θέμα της Κύπρου που μας έσωσε το veto της Ρωσίας.

    Εμείς ως μαλάκες μόλις ακούμε ΟΗΕ και διεθνές δικαστήριο της Χάγης κατεβάζουμε τα παντελόνια μας. Το κατάλαβε ο Μολυβιάτης κι έκανε πίσω στην υφαλοκρηπίδα αλλά οι υπηρεσιακοί βλακοπαράγοντες το επαναφέρουν που και που.

    Λοιπό για να λήξει το θέμα. Οι Αμερικάνοι χρειάζονται ένα ορμητήριο για να χτυπήσουν τη Ρωσία αν χρειαστεί. Επέλεξαν τα Σκόπια. Χρειάζονται λιμάνι, κι επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη αλλά αλληθωρίζουν και προς την Αλβανία, καθώς κι ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο. Θα τα επιδιώξουν έστω κι αν διαλύσουν την Ελλάδα.

    Και τι κάνουμε εμείς για όλα αυτά? Επιλέγουμε να μας κυβερνούν μαφιόζοι, που μετά τη μεταπολίτευση ή καλύτερα μετά το 1981 ειδικεύονται στο να στήνουν σκάνδαλα. Βέβαια όλα αυτά με το αζημίωτο. Αρκεί να μας πετάξουν κι εμάς κανένα κοκαλάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Branko Crvenkovski meets alone with Nimitz

    1.10.2008 9:34:00 |


    "Macedonian president Branko Crvenkovski asked for a private meeting with the mediator in dispute with Greece, Matthew Nimitz, which Macedonian media interpreted as an international scandal. Allegedly, Crvenkovski did not allow Macedonian foreign minister Antonio Misoski to attend the meeting with Nimitz, and there is no information on what was said between Crvenkovski and Nimitz. ....."

    http://www.limun.hr/en/main.aspx?id=348565

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μεγαλύτερες αδερφές από τους έλληνες πολιτικούς δεν υπάρχουν .αυτοί έχουν αφήσει το πεδίο ελεύθερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. MIA MATIA STO ARXEIO TOY OYRANIOY TOKSOY
    EINAI ARKETH GIA NA BGALEI KANEIS SIMBERASMATA
    OTI H DIABROSI GINOTAN APO MESA SE SINERGASIA KAI TELIO SINTONISMO ME TOYS EKSO EDO KAI POLLA XRONIA

    APO TO 1997 MEXRI TIS MERES MAS

    http://florina.org/archive/2005/2005_archive.html

    OI ELLINES POLITIKOI EVARESTITHIKAN POTE NA ASXOLITHOUN ME TO OYRANIO TOKSO?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. mas prosvalleis 12.47.
    merikoi apo mas eimaste patriwtes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. MAS TO EIPAN KATHARA OI AMERIKANOI


    "Secretary of State Condoleezza Rice reiterated Wednesday that the United States supports full NATO membership for Macedonia as soon as possible. Greece last month blocked Macedonia's entry into the alliance because of the dispute over Macedonia's name. VOA's David Gollust reports from the State Department.

    U.S. officials were deeply disappointed that Greece and Macedonia failed to resolve the name issue before last month's NATO summit in Bucharest, prompting the Greek veto of Macedonia's membership bid.


    Antonio Milososki and Condoleezza Rice at the State Department in Washington, 07 May 2008
    In a joint appearance here with Macedonian Foreign Minister Antonio Milososki, Rice urged both countries to re-double their efforts in negotiations mediated by United Nations envoy Matthew Nimitz so that Macedonia can join the alliance very, very soon.

    U.S. support for Macedonian NATO membership was also reaffirmed in a joint declaration of strategic partnership and cooperation signed by Rice and her Macedonian counterpart at a State Department ceremony.

    Among other things the document calls for broader cooperation in trade, security and people-to-people ties......."

    http://www.voanews.com/english/archive/2008-05/2008-05-07-voa82.cfm?CFID=53792915&CFTOKEN=79123433

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΩΣΤΟΙ 12.46 ΚΑΙ 12.47

    Ο 12.13 ΕΙΠΕ
    «Ώρα να αρνηθούμε τη λέξη «Μακεδονία» στο νέο όνομα"

    ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ:
    ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ, μετά το έγγραφο που αποκαλύπτει το παιχνίδι των U.S και του υπαλλήλου των, του NIMITZ, να καταγγείλουμε την διαδικασία σαν στημένη, και VETO αλλά και επιθετική τελικά πολιτική σε ολο τον κόσμο με όπλο την ΙΣΤΟΡΙΑ- αρκεί μην την αναλάβει η ΡΕΠΟΥΣΗ

    Έχω μια απορία όταν σε κάποιο παιχνίδι- εδώ πολιτικό- πιάνεις κάποιον να κλέβει , συνεχίζεις να παίζεις μαζί του;
    ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ.

    ΓΡΑΦΕΙ Ο 12.Ο1
    NA GYRISEI PISO H KIVERNISI STIN THESI TOY KOSTANTINOY KARAMANLI "H MAKEDONIA EINAI MIA KAI EINAI ELLINIKI"

    ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ.
    ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚ....ΔΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Ή ΚΑΤΙ;

    ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΟΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ

    ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ-αν και εκεί τρώνε τα λαμόγια, η κυρία έχει ευθύνες σαν ΥΠΕΞ- ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΟΜΩΣ ΜΕΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Να έχεις γίνει το πιστό σκυλάκι των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Να παίρνεις πάντα το μέρος τους. Να αποφεύγεις να επισκεφτείς το Λίβανο τις μέρες της εισβολής, αν και η χώρα σου είναι μέλος του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ-ενώ την ίδια περίοδο επισκέπτεσαι δυο φορές την Ουάσιγκτον για να πάρεις γραμμή. Να υποστηρίζεις με επίσημη ανακοίνωση, μόνη εσύ από όλους τους ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα αντιπυραυλικά σχέδια των ΗΠΑ σε Τσεχία και Πολωνία. Να σε θεωρεί η Ρωσία... 'Persona non grata' - μόνο εσένα από όλους τους ΥΠΕΞ της ΕΕ. Και να έρχεται το αφεντικό και να κρατά μόνο τη χώρα σου έξω από το πρόγραμμα των χωρών που οι πολίτες τους δεν χρειάζονται πια βίζα για να επισκεφτούν τις ΗΠΑ - την ίδια στιγμή που στο πρόγραμμα εντάσσει όλες τις άλλες χώρες. Δεν αισθάνεσαι προδομένη; Κουράγιο Ντόρα! Νιώθουμε την απογοήτευσή σου. Αν και, για να είμαι ειλικρινής, η δική σου απογοήτευση μάλλον σημαίνει πως η χώρα μας καλά τα πήγε - δεν ξεφτιλίστηκε εντελώς, όπως ίσως θα ήθελες, να γίνει η 51η πολιτεία των ΗΠΑ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ρε μαλακες ελληνες εδω χασαμε τα δυο μεγαλα λιμανια και μαλον σε λιγο θα χρειαστουμε ΚΙΝΕΖΙΚΑ διαβατηρια για να τα επισκεπτομαστε,το ονομα των σκοπιων μαρανε τον ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗ.
    Σαν δε ντρεπομαστε λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. o mnadikos realistikos stoxos gia thn ellada h apostatheropoihsh kai h dialysh autou kratidiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το Σκοπιανό μάλλον οδηγείται σε αδιέξοδο.
    Ο πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι πέραν της εθνικιστικής εξαλλοσύνης που τον διακρίνει, εκμεταλλεύεται το πρόβλημα της ονομασίας για δικό του πολιτικό όφελος.
    Επίσης προσπαθεί να κατασκευάσει και νέα προβλήματα με την Φλώρινα, μειονοτικό κτλ. Μέχρι τις προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο στα Σκόπια ο Γκρούεφσκι θα πολώσει περισσότερο τα πράγματα ώστε να κερδίσει την προεδρία από τον «κομμουνιστή» Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.
    Η ελληνική διπλωματία πρέπει να παγώσει μέχρι τον Μάρτιο τις διαπραγματεύσεις.
    Έτσι ο κάθε πολίτης στα Σκόπια να δει τα προβλήματα τις καθημερινότητας του και καταλάβει το αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής του πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι, με την ανεργία στην ΦΥΡΟΜ στο 40% πέραν του αποκλεισμού της χώρας τους από το ΝΑΤΟ και κυρίως την ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ειναι ηλίου φαεινότερον πλέον οτι η κ.ΥΠΕΞ οχι μόνον συμμετείχε αλλά ηταν και ενεργό μέλος
    σ΄αυτό το βρώμικο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδος με εκείνη την φράση που δήλωνε ότι αντικείμενο
    διαπραγμάτευσης είναι το "όνομα και το εύρος", στάση μειοδοτική χωρίς να υπάρχει λόγος
    και χωρίς αυτό να έχει ζητηθεί απο κανέναν υπακούοντας προφανώς οπως αυτό τώρα αποδεικνύεται
    σε προστάγματα των Αμερικανών και σε αντίθεση με την Ελληνική θέση που επιζητούσε ενα ονομα erga omnes.

    ΄Αμεσα πρέπει η κυρία αυτή να παραιτηθεί , να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις , να θεωρηθούν τα
    Σκόπια ως εχθρικό κράτος (οπως ηταν η Αλβανία) και να κλείσουν τα σύνορα .
    Οποιοδήποτε άλλο κράτος που σέβεται τον εαυτό του και την ιστορία του θα ειχε σφραγίσει
    τα σύνορα του και οχι να ενδίδει στις πιέσεις του κάθε λογής λαδέμπορα , σαράφη και μαυραγορίτη
    που τρέξαν να τα οικονομήσουν και ειναι οι κυρίως υπαίτιοι γι΄αυτή την κατάσταση .
    Να καταλάβουν οτι ο κόσμος τα έχει πάρει στο κρανίο και λέει ΤΕΛΟΣ σ΄αυτή την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μήπως ήλθε η ώρα για την αντικατάσταση του Νίμιτς.
    Η Ελλάδα να ζητήσει ένα ουδέτερο μεσολαβητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μη ξεχνάμε και την πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ σχετικά με τις βίζες...

    τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. SE OPOIADIPOTE POLITISMENH XORA TOY KOSMOY AN EIXE DIMOSIEFTHEI KATI TETOIO
    THA EIXE GINEI PATAITISI TOY YPOYRGOU EKSOTERIKO KAI THS OMADAS DIAPRAGMATEYSIS PARAYTA.

    MONO STIN EDO BANANIA
    TOYS FTINOYNE KAI AFTOI NOMIZOYN OTI BREXEI
    MONO STIN ELLADA H AIDOS VGIKE APO TO ELLINIKO LEKSILOGIO


    H LEKSI MAKEDONIA DEN DIDETAI
    DEN DIAPRAGMATEYETAI
    DEN ANOIKEI SE KANENA POLITIKO
    ANOIKEI STON ELLINIKO LAO
    KAI O LAOS DEN THN DINEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οι ΗΠΑ επενδύουν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Βουλγαρία.
    Οι ΗΠΑ επενδύουν άνω των $90 εκ σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Βουλγαρία σύμφωνα με τον Alexander Karagiannis Επιτετραμένο των ΗΠΑ στην Βουλγαρία.
    Ο Karagiannis ήταν επίσημα καλεσμένος στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Βουλγαρίας και ΗΠΑ την περασμένη Τετάρτη στη βάση Novo Selo νοτιοανατολικά στη Βουλγαρία. Παρών ήταν ο Βούλγαρος πρόεδρος Georgi Parvanov και ο διοικητής του Αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη στρατηγός Carter Ham.
    Ο Karagiannis δήλωσε ότι η βάση Novo Selo θα είναι μόνιμη…..
    Τι ετοιμάζουν στα βόρεια μας οι ΗΠΑ?????
    Μικρό βιογραφικό
    Alexander Karagiannis Ο Επιτετραμένος των ΗΠΑ στην Βουλγαρία.
    Γεννημένος το 1952 στη Θεσσαλονίκη. Προσελήφθη στο State Department in 1981 και υπηρέτησε στο Dusseldorf, Bonn, Θεσσαλονίκη, Ankara, Aθήνα, και London.

    www.novinite.com/view_news.php?id=97912
    http://bulgaria.usembassy.gov/dcm.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. TI LES NA KANOYN FILE MOY
    PROSTATEYOUN TA SIMFERONTA TOYS KAI TOYS AGOGOUS ENERGEIAS

    KRATONTAS TO KLEIDI THS PAROXIS ENERGEIAS STIS XORES THS EYROPIS KAI ALLA POLLA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "SE OPOIADIPOTE POLITISMENH XORA TOY KOSMOY AN EIXE DIMOSIEFTHEI KATI TETOIO
    THA EIXE GINEI PATAITISI TOY YPOYRGOU EKSOTERIKO KAI THS OMADAS DIAPRAGMATEYSIS PARAYTA."

    Λάθος τα λές...

    οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα ήταν στη θέση της Ελλάδας και μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, θα έπρεπε αμέσως να ζητούσε την απομάκρυνση του Νίμιτς και την με το έτσι θέλω διαμεσολάβηση των ΗΠΑ στην υπόθεση... στην χειρότερη των περιπτώσεων να αποχωρούσε από την διαδικασία και να μην δεχόταν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και ΕΕ ΠΟΤΕ!!!

    Η χειρότερη ως τώρα αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας της κυβέρνηση ήταν τόσο χλιαρή, που θα έπρεπε να τους είχε παραιτήσει ο λαός, μετά από τις τόσο δραματικές αποκαλύψεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΥΠΕΞ πάνω απ' όλα είναι κόρη του πατέρα της.
    Ας μήν ξεχνάμε τι ήθελε αυτός να κάνει κάποτε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής ξεσκεπάζει με θάρρος και τόλμη την Σκοπιανή Πέμπτη Φάλαγγα στην Ελλάδα.

    Το πλήρες κείμενο σε μορφή PDF(εδώ)

    http://tabouri.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 19 Οκτώβριος 2008 8:29 μμ

    LATHOS EGO DHLADH THELEIS NA PEIS SOSTOS ESY ETSI - TETOIA ALAZONIA

    FILE MOY APO TO SPITI SOY ARXIZEIS TO KSEVROMISMA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. H SKOPIANI PEMTI FALAGGA STIN ELLADA
    O EXTHROS ENTOS TON TOIXON

    http://tabouri.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. POIOS MESOLAVITIS KAI POIOS OHE VRE PAIDIA

    OLOI AFTOI OI ORGANISMOI EINAI YPO THN EPIRROH THS AMERIKIS.

    BASIKO NEO EINAI KAI H EKLOGI THS TOURKIAS STO SIMBOYLIO ASFALEIAS TOY OHE GIA TIN PERIODO 2009-2010

    MONIMA MELI POU EXOYN DIKAIOMA VETO EINAI OI AMERIKI H ROSIA H BRETANIA H GALLIA KAI H KINA

    MALISTA H TOYRKIA SE ENA ORGANISMO POU PARAVIAZEI TA PSIFISMATA TOY SINEXOS OPOS
    STIN PERIPTOSI THS KYPROU MAS POU H TOYRKIA PARAVIAZEI SINEXOS TA PSIFISMATA TOY SIMBOYLIOY ASFALEIAS KAI TOY OHE.

    SIGA -SIGA TA KOMMATIA TOU PUZZLE ENONONTAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ξέρετε, δεν είναι κακό να βρεθεί λύση σε ένα τέτοιο θέμα.
    Έτσι όπως πάμε σήμερα φαίνεται ότι θα κουβεντιάζουμε το σκοπιανό για τα επόμενα 50 χρόνια.
    Σε τέτοιου είδους ζητήματα δεν βγαίνει άκρη οπότε θα πρέπει να βρεθει μια λύση εφικτή γιατί θα το ξαναβρούμε μπροστάμας αυτό το πρόβλημα παρακαλώντας να πετύχουμε αυτό που σημερα απορρίπτουμε.

    Εντάξει κάποιοι έχουνε νεύρωση με αυτό το θέμα, αλλά οι υπόλοιποι τι κάνουμε;
    Ξιδάκι παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ακριβώς. Πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να λυθεί και να μην υπάρχει από δώ και στο εξής κανένα πρόβλημα.
    Αλλά αν, με οποιανδήποτε τρόπο, ονομαστεί Μακεδονία τότε στο μέλλον θα υπάρχουν χίλια δυό προβληματα και όχι μόνο ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλά τα λέμε εμείς εδώ, αλλά οι πολιτικοί νοιάζονται αυτήν τη στιγμή περισσότερο για τη Μονή Βατοπαιδίου, ενώ το Σκοπιανό δε βρίσκεται καν στον πάτο της ατζέντας τους. Χωρίς πατριώτες πολιτικούς πώς να πάνε καλά τα εθνικά μας θέματα? Εδώ χαρακτηρίσαμε βάση διαπραγμάτευσης τη στημένη πρόταση Νίμιτς για να μη χρεωθούμε την απόρριψη... Ή μήπως δεν το ξέραμε ότι παρασκηνιακά υπήρχαν αυτές οι ζυμώσεις? Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να το παίζουν κάποιοι δημοσιογράφοι σοκαρισμένοι.
    Καλά λοιπόν τα λέμε εμείς μεταξύ μας για να ξεσπάμε και να παρηγοριόμαστε, αλλά η υπόθεση είναι ήδη χαμένη από τους ίδιους τους πολιτικούς μας. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Αν χάσουμε την υπόθεση αυτή (που μάλλον έτσι φαίνεται) κανένας λαός δε θα ξεσηκωθεί ή θα βγει στους δρόμους και οι bloggers από μόνοι τους τίποτα δεν μπορούν να καταφέρουν παρά μόνο να συνεισφέρουν. Τι να συνεισφέρεις, όμως, όταν οι πολιτικοί δεν κάνουν τίποτα? Θα υπάρξουν σποραδικές διαμαρτυρίες, αλλά αν ξεσπάσει κανένα σκανδαλάκι πάλι με αυτό θα ασχολούνται.
    Πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι στα Σκόπια όλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με το όνομα. Εδώ όποτε θυμηθούν τα συμβατικά ΜΜΕ και αν υπάρχει κάποια εξέλιξη το αναφέρουν ως τέταρτο θέμα, με τις πλάτες πάντα των πολιτικών... Κανείς τους δε θα μπει στον κόπο να ακούσει τη φωνή μας, για να μην πω ότι είμαστε και μύγα στη μύτη τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧ......ες Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ.

    ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ- για να μη μας κλείσει το δικό μας.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧ.....ες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες η Σερβία και η Ρωσία αναγνωρίζουν μέχρι σήμερα την “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Δεν άλλαξε τίποτε. Άλλη μια φορά προσπαθούμε σχεδόν μόνοι.
    Ο πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι πέραν της εθνικιστικής εξαλλοσύνης που τον διακρίνει, εκμεταλλεύεται το πρόβλημα της ονομασίας για ίδιον όφελος. Μέχρι τις προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο στα Σκόπια ο Γκρούεφσκι θα πολώσει περισσότερο τα πράγματα ώστε να κερδίσει την προεδρία από τον Τσερβένκοφσκι.
    Η ελληνική διπλωματία πρέπει να παγώσει μέχρι τον Μάρτιο τις διαπραγματεύσεις.
    Σε αυτή την οικονομική συγκυρία οι πολίτες στα Σκόπια θα ασχοληθούν πλέον με τα προβλήματα τις καθημερινότητας τους και το πώς να επιβιώσουν. Θα στραφούν κατά του πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι που με την οικονομική πολιτική του η ανεργία στην ΦΥΡΟΜ είναι λίγο κάτω του 40%. Και έρχονται πιο δύσκολες μέρες.
    Στο άμεσο μέλλον θα καταλάβουν πως, για το δικό τους συμφέρον, πρέπει να συνεργασθούν με την Ελλάδα, να βρεθεί μια λύση και να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ου να χαθείτε οσφυοκάμπτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share