Πολύ σοβαρά επεισόδια στο Μαυροβούνιο λόγω αναγνώρισης Κοσόβου.Παρούσες και...Ελληνικές σημαίες. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Πολύ σοβαρά επεισόδια στο Μαυροβούνιο λόγω αναγνώρισης Κοσόβου.Παρούσες και...Ελληνικές σημαίες.



Σοβαρότατα επεισόδια και σκληρές συμπλοκές διαδηλωτών με αστυνομικούς στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου καθώς χιλιάδες άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.
("κλικ" στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)
Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών οι οποίοι έβαλαν φωτιές,πετροβόλισαν κυβερνητικά κτίρια ,φωνάζοντας "προδότες-προδότες" και δε δίστασαν να συνεχίσουν τη διαδήλωσή τους ακόμα και όταν οι αστυνομικές δυνάμεις απείλησαν με χρήση πλαστικών σφαιρών.
Τουλάχιστον 22 άτομα είχαν τραυματιστεί μέχρι αργά το απόγευμα.
Οι διαδηλωτές εξέδωσαν ανακοίνωση-τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση της χώρας να άρει την απόφαση για αναγνώριση του Κοσόβου το αργότερο εώς αύριο ενώ σε αντίθετη περίπτωση απείλησαν πως αυτό θα γίνει με "εξωκοινοβουλετική διαδικασία"!
Το 35% των 650.000 κατοίκων της χώρας δηλώνουν Σέρβοι και η εξέλιξη αυτής της κατάστασης δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί.
Στη συγκέντρωση πάντως,για μια φορά ακόμη,ανάμεσα στις Σερβικές και Ρωσικές σημαίες υπήρξαν και αρκετές Ελληνικές (φωτογ.δεξιά).
Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που οι Σέρβοι κρατούν Ελληνικές σημαίες σε διαδηλώσεις (δείτε πατώντας εδώ αλλά και εδώ).

15 σχόλια:

  1. mono to 35 sta ekato?stin ousia plin diaforon mionotiton oloi oi ipolipoi einai servoi.apla exei dimoiurgithei mia katastasi osan p.x i kiprioi na aparnountan tin eliniki taytotita tous kai na dilonan ethnika kiprioi.gia ayto lipon exei simasia to makedoniko zitima giati sta valkania i ethnikes taytotites valontai kai ginetai prospatheia na alotriothoun kai na metalaxthoun.paizontai xontra paignia.i ethniki taytotita einai apanemo limeri stis thieles pou dolia spernontai erimin laon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. em vevaia.twra pou vrhkan ta zoria ksanastrafhkan stous aiwnious "filous" tous,tous ellhnes.
    Na mas poune prwta giati mas poulhsan kai anagnwrisan ta skopia,na paroun pisw to onoma Makedonia kai meta to ksanazyzhtame "filoi"servoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νικολα Γκρούεφσκι, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι «η προσαγωγή δημοσιογράφων από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, μόνο και μόνο επειδή εκτελούσαν το δημοσιογραφικό τους έργο, αποτελεί πράξη άνευ προηγουμένου». Το γεγονός αυτό, είπε, «αποτελεί επίδειξη ισχύος» από την Ελλάδα.
    «Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι ξέρει να κάνει κατάχρηση και συνεχίζει με αυτή την πρακτική. Νομίζω ότι η ΕΕ πρέπει να βρεί τρόπο ώστε να υποδείξει στην Ελλάδα να σταματήσει τις καταχρήσεις αυτές. Γίνεται λόγος για κάτι που δεν αρμόζει σε μια χώρα που δηλώνει ότι έχει τις πολιτικές και δημοκρατικές δυνατότητες να είναι μέλος της ΕΕ. Πράγματι, είναι αξιοπερίεργο στον 21ο αιώνα να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι και να κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα. Κατά κάποιο τρόπο εκτίθεται σε κακομεταχείριση και ο τοπικός μακεδονικός πληθυσμός που ζει στην Ελλάδα.







    Με τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων εμποδίζεται η καθημερινότητά τους. Είναι νόμιμο το δικαίωμα κάθε χώρας να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις. Να μην διεξάγονται όμως μπροστά από τις αυλές των ανθρώπων. Αυτό είναι σοβαρό. Οι άνθρωποι αυτοί ζητούν οι ασκήσεις αυτές να διεξάγονται μακριά από αυτούς, όμως κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιείται. Αντί αυτού συλλαμβάνονται άτομα. Αυτό είναι ενδεικτικό της πρόθεσης να μην πραγματοποιηθούν απλώς στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά να γίνει επίδειξη ισχύος και εκφοβισμός του πληθυσμού. Ευελπιστώ ότι η Ελλάδα θα επιδείξει δημοκρατικές ικανότητες, επιλύοντας άμεσα και εσπευσμένα τα προβλήματα αυτά», συμπλήρωσε ο κ. Γκρούεφσκι.

    Ανέφερε ακόμη, ότι αύριο θα ενημερώσει σχετικά στις Βρυξέλλες αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Εμίλιγιαν Στάνκοβιτς, δήλωσε ότι «τα τελευταία επεισόδια στην περιοχή της Φλώρινας αποτελούν εσωτερικό ζήτημα του νότιου γείτονά μας». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι το κόμμα του θεωρεί «πως αυτά τα συμβάντα προκαλούν σοβαρές εντάσεις στους κατοίκους της Ελλάδας και ιδιαίτερα στους Μακεδόνες που ζουν εκεί».

    «Πράγματι, μας άφησε έκπληκτους», υπογράμμισε ο κ. Στάνκοβιτς, «το γεγονός ότι μία χώρα, η οποία δηλώνει δημοκρατική και η οποία είναι μέλος της ΕΕ, δεν δίνει τη δυνατότητα στην επικράτειά της οι δημοσιογράφοι να επιτελούν το έργο τους: την αντικειμενική πληροφόρηση της κοινής γνώμης».

    Ο κ. Στάνκοβιτς ζήτησε ακόμη από τους πολιτικούς παράγοντες της ΠΓΔΜ, «χάρη του συμφέροντος των Μακεδόνων που ζουν στην περιοχή της Φλώρινας»,όπως είπε , τα «χθεσινά γεγονότα να μην αποτελέσουν αντικείμενο λαϊκισμού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτικούς στόχους».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, κ. Τάχιρ Χάνι, θεώρησε ότι τα χθεσινοβραδινά συμβάντα στην περιοχή της Φλώρινας αποτελούν «δυσάρεστο γεγονός».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ Ν.Α.Τ.Ο ΚΑΙ Ε.Ε, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΗΛ...... ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ- αφού έχουμε λόγο για την είσοδο τους- ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.
    ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;
    ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ ΑΠΟ ΕΞΩ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΑΜΕ ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ριγώ από εθνική υπερηφάνεια κάθε φορά που βλέπω την Ελληνική σημαία μαζί με τη μορφή του Κάρατζιτς (μπλουζάκι Σέρβου σκοταδιστή μπροστά από την Ελληνική σημαία στη φώτο του άρθρου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν είναι σκοταδιστής ο εναλλακτικός γιατρός-ψυχίατρος και πατριώτης Κάρατζιτς που σηκώνει με αξιοπρέπεια το μαρτυρικό σταυρό του, ο γιωργάκης ο σοσιαληστής και οι άλλοι φυτευτοί νεοταξιτες πράκτορες, γενίτσαροι και Εφιάλτες τι είναι, φάροι του ουμανισμού, αναγεννησιακοί άνθρωποι, φάροι της ανθρωπότητας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Blepw tous Serbous se ti xali exoune ftasei ...kai skeftomai pws kalista kai meis 8a mporousame namaste stin 8esi tous!

    Oxi den milaw gia klise tou stil Serboi adefria kai oi lioes trixes!

    O Kommunismos en telei diabrwse entelws ti xwra tous kai tis sinidiseis tous!
    To idio ligo poly simbainei kai stin Ellada (me kapws pio argous ri8mous) alla basika idio fainomeno!

    En telei i Serbia itan sapia apo mesa gia auto tin patise! H Ameri8ki apla patise to koumpi!

    3eroun polu kala oi Neota3ites ti kanoune!

    8a baloume emeis myalo????


    Euxomai alla den pairnw orko!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Grapste o,ti analyseis thelete.

    Egw pantws vlepw ta aderfia mas tous Serbous na kratane ellhnikes shmaies kai dakryzw.

    Kai den einai o kosmos pou anagnwrise ta Skopia sa Makedonia einai to kratos tous.

    Etsi kai h kybernhsh mas anagnwrisei to Kosovo shmainei oti oloi oi Ellhnes symfwnoun gia thn prodosia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. με λίγα λόγια:

    μαλάκες, της πουτάνας γίνεται στα Βαλκάνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν είχαμε συνταχθεί μαζί τους δε θα ειχε γίνει τίποτα στα Βαλκάνια. Τον άξονα ελλάδας γιουγκοσλαβίας φοβούνταν οι δυτικοί ιμπεριαληστές γιατί εκεί τέρμα η βαλκανοποίηση... Αλλά όταν έχουν διαβρώσει πλήρως την ελλάδα, κάνουν περίπατο και σφαγιάζουν με το διαίρει και βασίλευε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πριν απο μερικές ημέρες όταν το μπλογκ αυτό είχε ανεβάσει την είδηση ότι " Η Ελλάδα αναγνωρίζει τα διαβατήρια του Κοσόβου για να κάνει διπλωματική ντρίπλα στα Σκόπια",
    εγω και αρκετή άλλοι είχαμε σχολιάσει ότι πρόκειτε για μία ακομη "πατάτα" της Μπακογιάννη.

    Το μπλογκ προσπαθησε να το διαψε'υσει, αλλά "Κυριακή κοντή γιορτή"

    Το Κόσβο αναγνώρισε τα Σκόπια ως μακεδονία και υπήρξε αμοιβαία αναγνώριση με την οποία η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο 10 26 είμαι

    Πιστεύω ότι έχετε γίνει παπαγαλάκια της Ντόρας και φαίνετε πλεον ο ρολος σας απο την αρχή. Βεβαίως την πατήσατε αυτή τη φορά γιατί τα γεγον΄τα τρέχουν και δεν προλαβαίνουν απο το ΥΠΕΞ να σας ενημερώσουν φαίνεται.

    Η Βαλκανική πολιτική του ΥΠΕΞ είναι μια μούφα, γιατί δεν υφισταται. Οι πρωτοβουλίες παίρνονται απο τη Ντόρα που είναι άσχετη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και βασίζεται στα εγχώρια παπαγαλάκια όπως εσείς προκειμένου να σςώσει τα προσχήματα.

    Προσέξτε γιατί εάν συνεχίσεται έτσι θα πέσει κατακόρυφα η αναγνωσιμοτητά σας, όπως ήδη εχει συμβεί το τελευταίο μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. euxaristoume gia tin makedonia .oust koproskila eistai oi protoi pou anagnorisate ta skorpia san makedonia kala na pathete na sas eksafanisoun apo ton xarti lamogia koloservoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την παρέμβασή σου ανώνυμε φίλε στο 10.26' και στο 10.30'.
    Οφείλουμε όμως να διορθώσουμε ορισμένες ανακρίβειες που εμπεριέχονται στο σχόλιό σου.

    Αυτό το μπλογκ δημιουργήθηκε απ΄την αγανάκτηση ορισμένων ανθρώπων εξ αιτίας της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας απ'τα παραδοσιακά ΜΜΕ.
    Το Greece Salonika είναι μια ερασιτεχνική προσπάθεια μιας ομάδας φίλων με πολύ καλή γνώση όμως-λόγω επαγγελμάτων αλλά και"εντοπιότητας"- της Βαλκανικής πραγματικότητας.
    Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να δημοσιεύουμε αρκετές φορές αποκλειστικές ειδήσεις που,εώς τώρα τουλάχιστον,ποτέ δεν έχουν διαψευστεί.

    Η είδηση για την απόφαση της Σκοπιανής ηγεσίας περί αναγνώρισης του Κοσόβου δημοσιεύθηκε κατά διεθνή αποκλειστικότητα -όσο βαρύγδουπο και αν ακούγεται αυτό και μια μικρή έρευνα στο Google θα σε πείσει..-πριν ακόμα τα Σκοπιανά ΜΜΕ το δημοσιεύσουν,στο Greece Salonika στις 6/9.
    (Δες εδώ http://greece-salonika.blogspot.com/2008/09/blog-post_3899.html )

    Στις 24/9 και πάλι σε αποκλειστικό δημοσίευμα,είχαμε κάνει γνωστή την καθυστέρηση ολίγων αλλά σημαντικών ημερών,χάρη στην επιτυχημένη κίνηση Ελλήνων Διπλωματών (δες εδώ http://greece-salonika.blogspot.com/2008/09/blog-post_6108.html ),
    όπως και τελικώς έγινε με τη αναγνώριση του Κοσόβου από τα Σκόπια τελικά στις 9/10.

    "Παπαγαλάκια" της κ.Μπακογιάννη ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού-παράγοντα κτλ δεν είμασταν και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ.Οι παλιότεροι φίλοι -αναγνώστες μας το ξέρουν καλά.Αυτό δε σημαίνει όμως πως δε θα αναφερθούμε σε κάποια επιτυχία απλά και μόνο επειδή ο καταγγελτικός λόγος ακούγεται περισσότερο...

    Όσο αφορά την αναγνωσιμότητα,είναι πραγματικά το τελευταίο πράγμα που μας ενδιαφέρει.Δεν είμαστε τηλεοπτικός σταθμός όυτε εφημερίδα ή ραδιόφωνο..
    Για την ιστορία και μόνο πάντως και επειδή το σχόλιό σου εμπεριέχει σημαντικές ανακρίβειες,όπως προείπαμε,να σε ενημερώσουμε πως ο Σεπτέμβριος και Οκτώβριος του 2008 είναι μακράν οι μήνες με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα,με διπλασιαμό αναγνωστών και κίνησης σε μια ανοδική πορεία που μοιάζει να παγιώνεται.
    Αυτό δεν αποτελεί επιτυχία για μας μόνο,καθώς το ίδιο συμβαίνει και με τα περισσότερα γνωστά μπλογκς της χώρας τη στιγμή που όλο και περισσότεροι Έλληνες ψάχνουν να βρουν την αλήθεια μέσω άλλων πηγών εκτός των παραδοσιακών ΜΜΕ.

    Δε θέλουμε να πιστέψουμε πως είσαι κάτι άλλο εκτός από ένας καλοπροαίρετος αναγνώστης που ενδιαφέρεται για το ιστολόγιό μας,σου συνιστούμε όμως να μην αποπειραθείς εκ νέου να παραπληροφορήσεις τους φίλους του Greece Salonika.



    Συντακτική ομάδα
    Greece Salonika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνώ ότι δεν είστε ή τουλάχιστον προσπαθείτε να μην είστε παπαγαλάκια κανενός αλλά συμφωνώ και με τον 10:30 ότι η Dora είναι βαρύδιο για τον καραμανλή και για την χώρα και ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι χειρότερη κι από τον Yiorgos!! Νομίζω είναι... Στο ΠΑΣΟΚ θα ταίριαζε καλύτερα η Dora...

    Ιουλιανός ο Παραβάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share