Συνεχίζεται η απεργία πείνας των κρατουμένων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Συνεχίζεται η απεργία πείνας των κρατουμένων.

.
Συνεχίζεται η απεργία πείνας των κρατουμένων ενώ τα δελτία ειδήσεων αρχίζουν και τελειώνουν σχεδόν χωρίς καμία αναφορά στο θέμα!Ίσως γιατί δεν υπάρχουν ακόμα μαζικές απώλειες..
Οι απεργοί πλησιάζουν τους 7.000 , καθώς άλλα 59 άτομα από το σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας προστέθηκαν στον μακροσκελή κατάλογο των κρατουμένων που διαμαρτύρονται με τον τρόπο αυτό για τις συνθήκες κράτησης, ενώ τις τελευταίες μέρες τρεις κρατούμενοι έχουν πεθάνει, στα Γρεβενά, τη Χίο και τον Δομοκό...
Συγχρόνως αυξάνεται και ο αριθμός των απεργών δίψας. Ηδη στις φυλακές Μαλανδρίνου 10 κρατούμενοι -απεργοί πείνας- έχουν σταματήσει να πίνουν νερό από το Σάββατο, γεγονός το οποίο επιδεινώνει ταχύτερα την κατάσταση της υγείας τους.
Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, από την οποία προέρχονται και τα παραπάνω στοιχεία, η συμπλήρωση τριών εβδομάδων απεργίας πείνας κατατάσσει την κινητοποίηση των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, σε μια από τις μεγαλύτερες του είδους πανευρωπαϊκά. Η Πρωτοβουλία μαζί με άλλες οργανώσεις προγραμματίζει για την Τρίτη διαδήλωση αλληλεγγύης, ενόψει της κατάθεσης από τον υπουργό Δικαιοσύνης, νομοσχεδίου για τις φυλακές, τα μέτρα του οποίου χαρακτηρίζονται «ψίχουλα» από τους κρατούμενους.
Όπως σημειώνεται σε κείμενο αναλυτικών θέσεων της Πρωτοβουλίας, «οι εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης δεν απαντούν στα προβλήματα που σωρεύτηκαν στις φυλακές και οδήγησαν στη μαζική κινητοποίηση και δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες των κρατούμενων απεργών πείνας. Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο αναγνωρίζει την αθλιότητα που επικρατεί στις φυλακές και το δίκαιο των αιτημάτων των κρατουμένων δεν ικανοποιεί κανένα ουσιαστικό αίτημά τους»

Bookmark and Share