28 ολόκληρα λεπτά πετούσαν εντός του FIR Αθηνών 8 τουρκικά μαχητικά!Τα 4 οπλισμένα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

28 ολόκληρα λεπτά πετούσαν εντός του FIR Αθηνών 8 τουρκικά μαχητικά!Τα 4 οπλισμένα..

Σε χαμηλή πτήση, μόλις 500 πόδια (167 μέτρα) πάνω από το Φαρμακονήσι πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα έξι τουρκικά μαχητικά. Ένας σχηματισμός αποτελούμενος από τέσσερα οπλισμένα F-16 και τέσσερα F-4 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 15.20 το μεσημέρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, τα τέσσερα Φάντομ και δύο από τα F-16 πέρασαν χαμηλά πάνω από το Φαρμακονήσι πετώντας μόλις πεντακόσια μέτρα πάνω από τη νησίδα των Δωδεκανήσων.
Στην περιοχή έσπευσαν ελληνικά μαχητικά τα οποία αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τους εισβολείς. Τα τουρκικά αεροσκάφη αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και να απομακρυνθούν από το FIR Αθηνών με αποτέλεσμα να προκληθεί σκληρή αερομαχία στην περιοχή νοτίως της Ικαρίας.
Τα τουρκικά μαχητικά βγήκαν από την περιοχή πληροφοριών πτήσεων (FIR) των ελληνικών υπηρεσιών στις 15.48, έχοντας παραμείνει σε χώρο ελληνικής ευθύνης και τον εθνικό εναέριο χώρο επί 28 ολόκληρα λεπτά!

πηγή protothema.gr
Bookmark and Share