Όσο για το φυσικό αέριο..."Τα του καίσαρος τω καίσαρι." - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Όσο για το φυσικό αέριο..."Τα του καίσαρος τω καίσαρι."

Στις 26 Φεβρουαρίου,όταν τελικά άρχισαν τα παραδοσιακά ΜΜΕ και οι διάφοροι φορείς να ασχολούνται με το καθαρό κλέψιμο εις βάρος των πελατών της υπηρεσίας φυσικού αερίου Θεσσαλονίκης,στο Greece Salonika αναρτήσαμε ένα δημοσίευμα υπό τον τίτλο :Η"σταυροφορία" του Taxalia.blogspot για το φυσικό αέριο φέρνει εντυπωσιακά αποτελέσματα. .
Το Τaxalia (συστάσεις δε χρειάζονται φυσικά) είχε ξεκινήσει ένα μοναχικό και πολύμηνο αγώνα με σκοπό να αναδείξει το θέμα το οποίο πρώτο είχε εντοπίσει.Σε εκείνο το δημοσίευμα υπογραμμίζαμε τα εξής:
"πολλοί άρχισαν ήδη να καπηλεύονται αυτά τα αποτελέσματα όμως η αλήθεια είναι πως στο Taxalia.blog ασχολήθηκαν πρώτοι, συστηματικά, με συνέπεια,επιμονή και αποκαλύψεις καταφέρνοντας τελικά να στρέψουν τα βλέμμ
ατα σημαντικού μεριδίου της κοινής γνώμης προς ένα θέμα που ελάχιστοι Θεσσαλονικείς είχαν συνειδητοποιήσει μέχρι πριν λίγο καιρό".

H αλήθεια όμως ήταν...
και παραμένει μία:Η όλη υπόθεση ήταν καθαρή επιτυχία του Taxalia η οποία μάλιστα τηρουμένων των αναλογιών και σε συνάρτηση με το πόσο κόσμο επηρεάζουν τα αποτελέσματα μιας θετικής εξέλιξης σ'αυτό το θέμα, θα μπορούσε να θεωρηθεί και η μεγαλύτερη "παρεμβετική"επιτυχία Ελληνικού Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα και δελτία Τύπου όμως των επιτροπών "Ακρίβεια-Στοπ", εσφαλμένα αναφέρουν πως: "Την ίδια στιγμή πλήθως site και blogs (ενέργεια, ηράκλειο, κλπ) σε όλη την Ελλάδα καλύπτουν το θέμα με εξαίρεση το χάλια blog που προσπαθεί να καρπωθεί τη δράση των πολιτών χρησιμοποιώντας αυτούσιο το Δελτίο Τύπου των επιτροπών ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP και αλλάζοντας μόνο την υπογραφή"...
Θλιβερή προσπάθεια να καρπωθούν οι συγκεκριμένες επιτροπές την επιτυχία του Taxalia που δικαίως σήμερα "εξεράγει" με την ανάρτηση:"Η απάντηση του taxalia σε μια ακόμη θλιβερή περίπτωση κομπλεξικών Σαλονικιών ".

Αγαπητά μέλη των επιτροπών αυτών καλό είναι να αποδίδονται τα.. του καίσαρος τω καίσαρι.Μπορεί και εσείς να βάλατε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια ,η αρχή όμως (που είναι και το ήμισι του παντός...) έγινε από τους φίλους του Taxalia.
Και μια υποσημείωση.
.Οι ανώνυμοι συντάκτες που βρίσκονται πίσω από ένα blog δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα απολύτως από μια ενέργεια όπως αυτή.ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.Είναι και παραμένουν ανώνυμοι και δεν αποσκοπούν σε κανένα απολύτως κέρδος..Σε αντίθεση όμως με το μηδενικό προσωπικό ώφελος των ανώνυμων bloggers, πολλά μέλη και ιδρυτές διαφόρων "ακτιβιστικών επιτροπών" δρουν και εκλιπαρούν τα ΜΜΕ (με τηλεφωνήματα σε δημοσιογράφους και αλλεπάληλα δελτία τύπου,ξέρετε εσείς..) για δημοσιότητα καθώς σχεδιάζουν να μετατραπούν σε Μ.Κ.Ο. με πολλαπλά προσωπικά ωφέλη όπως π.χ. γενναίες κρατικές χρηματοδοτήσεις...
Ας μη βράζουμε λοιπόν στο ζουμί μας
διαιωνίζοντας τη γνωστή Θεσσαλονικιώτικη μιζέρια που έρχεται από το παρελθόν και καλό είναι να μείνει εκεί.Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί πολλαπλασιάζοντας το ώφελος όλων των κατοίκων της πόλης και όχι μόνο.Ήδη τα "μεγάλα" blogs της Θεσσαλονίκης έχουν περισσότερους αναγνώστες από τις εφημερίδες της πόλης.Εκμεταλλευτείτε το και μη δημιουργείτε νέες έριδες ,χωρίς να μεταφέρετε στο μέλλον την παθογένεια,τη μιζέρια και τη διαπλοκή των παραδοσιακών ΜΜΕ του παρελθόντος..
Ας αποδωθούν τα του καίσαρος τω καίσαρι λοιπόν..


Bookmark and Share