Ευρεία δημοσιότητα για το «μπουρλότο» στα Μάλια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Ευρεία δημοσιότητα για το «μπουρλότο» στα Μάλια.


Εκτενής αναφορά στον βρετανικό Τύπο, ο οποίος θυμήθηκε τη...Μπουμπουλίνα(!), παρομοιάζοντας με εκείνη την 26χρονη δράστρια του περιστατικού.


Αναβλήθηκε για την προσεχή Δευτέρα η δίκη της 26χρονης Μαρίνας Φανουράκη, η οποία κατηγορείται ότι περιέλουσε με αλκοόλ και έβαλε φωτιά σε έναν 20χρονο βρετανό τουρίστα πριν από λίγες ημέρες στα Μάλια της Κρήτης όταν αυτός την παρενόχλησε σεξουαλικά.
Στη γυναίκα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ενώ ο υδραυλικός από το Σουίντον του Ηνωμένου Βασιλείου Στιούαρτ Φέλθαμ νοσηλεύεται σε... ιδιωτική κλινική της Κρήτης έχοντας υποστεί εγκαύματα Β΄ βαθμού στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα. Η γυναίκα υποστηρίζει ότι του έριξε το ποτό ευρισκόμενη σε αυτοάμυνα και ότι ο Βρετανός «λαμπάδιασε» όταν πήγε να ανάψει ένα τσιγάρο, ενώ ο 20χρονος αναφέρει ότι δεν έκανε τίποτε που να δικαιολογεί μια τέτοια αντίδραση.
Η υπόθεση, όπως ήταν φυσιολογικό, έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον του βρετανικού Τύπου, ο οποίος έχει δώσει εκτενή κάλυψη στα γεγονότα, στέλνοντας μάλιστα και ανταποκριτές για την κάλυψη της δίκης. Στα σχετικά δημοσιεύματα, όπου σκιαγραφούνται με τα μελανότερα χρώματα τα «κλέη» των νεαρών Βρετανών, γίνεται εκτενής αναφορά στο περιστατικό και μάλιστα η νεαρή κοπέλα από το Ηράκλειο παρομοιάζεται με την... Μπουμπουλίνα!
Ο «Ιntependent» σημείωνε ότι «στα μάτια πολλών Ελλήνων... η κυρία Φανουράκη επικροτείται για τις πράξεις της», αναφερόμενος ακόμη και σε σειρά κειμένων που χαιρέτιζαν «την ψυχωμένη Κρητική». Η εφημερίδα τονίζει ότι το μπαρ όπου διεξήχθη το περιστατικό «έχει γίνει διαβόητο για την κακή συμπεριφορά των τουριστών» και συμπληρώνει ότι «οι ντόπιοι είναι ολοένα και πιο θυμωμένοι και εξοργισμένοι», ενώ κάνει εκτενή αναφορά στα φαινόμενα παραβατικότητας πολλών Βρετανών που επισκέπτονται τη χώρα μας, επισημαίνοντας την εμπλοκή ακόμη και τουριστικών φορέων στη διακίνηση ναρκωτικών.
Με άλλη ματιά αντιμετωπίζει το θέμα η εφημερίδα «Daily Τelegraph», η οποία σε εκτενές ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμη και στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα (!), προσωπικότητα με την οποία παρομοιάζει την 26χρονη κατηγορουμένη. Ωστόσο τονίζει το γεγονός ότι «τα Μάλια έχουν γίνει ένας παράδεισος για νέους Βρετανούς που ζητούν άγρια πάρτι,φτηνό αλκοόλ, σεξ και ναρκωτικά». Ενδεικτικά αναφέρει ότι «πέρυσι, σύμφωνα με ντόπιους γιατρούς,100 Βρετανίδες την ημέρα ζητούσαν το χάπι της “επόμενης ημέρας”».
Στα προβλήματα που δημιουργούνται συχνά στις σχέσεις των κατοίκων των Μαλίων και νεαρών Βρετανών αναφέρεται και ο «Guardian» επισημαίνοντας τις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης για τον κατευνασμό των «άγριων» διαθέσεων των ταξιδιωτών.(αναδημοσίευση άρθρου από την εφημερίδα "Το Βήμα").


Bookmark and Share