Ιράν: 42 νεκροί από βομβιστική επίθεση εναντίον Φρουρών της Επανάστασης. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ιράν: 42 νεκροί από βομβιστική επίθεση εναντίον Φρουρών της Επανάστασης.

Σε 42 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την βομβιστική επίθεση, πιθανότατα αυτοκτονίας, που σημειώθηκε εναντίον των Φρουρών της Επανάστασης στο νότιο-ανατολικό Ιράν, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης νωρίς σήμερα.
Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται...
και επτά ανώτατοι περιφερειακοί διοικητές. Η επίθεση σημειώθηκε χθες στην επαρχία του Σιστάν-Μπαλουχιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν καθώς οι Φρουροί κατευθύνονταν προς μια συνάντηση με τον ηγέτες των φυλών στο Πισίν.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η επίθεση είναι έργο μιας οργάνωσης που ενέχεται σε διακίνηση ναρκωτικών κατά μήκος των συνόρων με τις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν και του Πακιστάν.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι μια οργάνωση που αποκαλείται "Τζουντολάχ" (Στρατιώτες του Θεού) ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. Η "Τζουντολάχ" εκτιμάται ότι είναι η κυριότερη εγκληματική οργάνωση που δρα στην περιοχή και έχει εμπλακεί συχνά σε συγκρούσεις με τους ιρανούς φρουρούς στα σύνορα με τις δύο χώρες.

Τον περασμένο Ιούλιο δεκατρία μέλη της "Τζουντολάχ" εκτελέστηκαν στο Ζαχεντάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας. Ο Αμπντόλ Χαμίντ Ρίγκι, αδελφός του ηγέτη της οργάνωσης Αμντολμαλίκ Ρίγκι έχει καταδικαστεί σε θάνατο και αναμένει την εκτέλεση της ποινής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share