Aιφνιδιαστική εκτόξευση πυραύλου MM-38 Exoset στην Ανατολική Κρήτη. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Aιφνιδιαστική εκτόξευση πυραύλου MM-38 Exoset στην Ανατολική Κρήτη.


Έπληξε παλαιό ναρκαλιευτικό σε απόσταση 31χλμ απ΄την ακτή..
Είναι η πρώτη φορά που το Πολεμικό Ναυτικό προβαίνει σε μία τέτοια ενέργεια για ένα όπλο που θεωρείται το πλέον «απόρρητο» του ελληνικού οπλοστασίου απ΄το 1993.


Αιφνιδιαστική εκτόξευση βλήματος εδάφους-επιφανείας ΜΜ-38 Exoset από ερημική παραλία της ανατολικής Κρήτης, είχαμε πριν λίγες ώρες(φωτογ.της εκτόξευσης) από το Πολεμικό Ναυτικό. Είναι η πρώτη φορά που εκτοξεύεται τέτοιο βλήμα από τότε που εντάχθηκαν σε υπηρεσία οι δύο πυροβολαρχίες από το 1992-3.
Το συγκεκριμένο όπλο θεωρείται κρίσιμης στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, καθώς είναι... τοποθετημένο σε τρία νησιά του Αρχιπελάγους και «κλειδώνει» ισάριθμους διαύλους με μέγιστη εμβέλεια 40 χλμ.
Το γεγονός ότι η εκτόξευση γίνεται σήμερα αιφνιδιαστικά, σε ερημική περιοχή και όχι στο Πεδίο βολής Κρήτης, στην ευρύτερη περιοχή της τουρκοαιγυπτιακής άσκησης ,μπορεί αν εκληφθεί και ως «ιδιαίτερης βαρύτητας».
Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το Πολεμικό Ναυτικό προβαίνει σε μία τέτοια ενέργεια για ένα όπλο που θεωρείται το πλέον «απόρρητο» του ελληνικού οπλοστασίου. Το βλήμα έπληξε το παλαιό ναρκαλιευτικό Ν/Α ΑΙΓΛΗ σε απόσταση 31 χλμ!
Ιδού οι φωτό από την ακολουθία εκτόξευσης.




πηγή defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share