Κατέβασαν τα τρακτέρ στους δρόμους του Παρισιού! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Κατέβασαν τα τρακτέρ στους δρόμους του Παρισιού!

Περίπου 1.300 τρακτέρ κατευθύνονται σε φάλαγγες των 50 ή των 100 προς το Παρίσι σε μία εκδήλωση διαμαρτυρίας των γάλλων αγροτών για τη μείωση του εισοδήματός τους και τις προοπτικές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, της οποίας είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι.
Έχοντας αναρτήσει πανώ όπως "Σαρκό στη δουλειά, μην ξεπουλήσεις τη γεωργία σου", οι..γάλλοι αγρότες κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους στα προκαθορισμένα σημεία συνάντησης στην περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας για να κατευθυνθούν στον τόπο της διαδήλωσης στον ανατολικό τομέα της πόλης, όπου αναμένονται 10.000 διαδηλωτές.
Τον περασμένο χρόνο, ο αγροτικός κόσμος της Γαλλίας είδε το εισόδημά του να μειώνεται κατά 51% εξαιτίας της πτώσης των τιμών των δημητριακών, έπειτα από την εκτίναξη, ωστόσο, της τιμής κατά 200 ευρώ του τόνου του σίτου το 2007 και το 2008.
Ως αντάλλαγμα για τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, οι παραγωγοί ζητούν τη λήψη "άμεσων μέτρων", όπως η επιδότηση των εξαγωγών, για τη διοχέτευση τμήματος της παραγωγής πριν από τη νέα σοδειά. Ζητούν επίσης από την κυβέρνηση ορισμένες ελαφρύνσεις από περιβαλλοντικές, κοινωνικές και φορολογικές επιβαρύνσεις.
Σύμφωνα με τον Κριστόφ Ιλερέ, πρόεδρο του γεωργικού επιμελητηρίου της περιοχής Ιλ-ντε-Φρανς, εάν δεν ληφθούν μέτρα, "το εν τρίτον του τομέα των μεγάλων καλλιεργειών θα έχει εξαφανισθεί μέχρι το 2011".
Οι διαδηλωτές θα πιέσουν επίσης την κυβέρνηση να υπερασπισθεί στις Βρυξέλλες την Κοινή Αγροτική Πολιτική, από την οποία οι γάλλοι αγρότες απορροφούν το 20% των επιδοτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share