Spiegel: Οι διασώστες της Ελλάδας έχουν βυθιστεί σε ένα δίλημμα χωρίς λύση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Spiegel: Οι διασώστες της Ελλάδας έχουν βυθιστεί σε ένα δίλημμα χωρίς λύση



Το περιοδικό γράφει ότι οι διασώστες της Ελλάδας έχουν βυθιστεί σε ένα δίλημμα χωρίς λύση: Αν συνεχίσουν τη σημερινή πολιτική, δεν πρόκειται να βγει από την κρίση η χώρα. Αν πιέσουν την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, τότε ελλοχεύουν κίνδυνοι για ολόκληρο το ενιαίο νόμισμα..


Η χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης είναι σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel το Plan B για την Ελλάδα, το οποίο αναζητούν με επιμονή οι Βρυξέλλες στο Βερολίνο.Το...περιοδικό γράφει ότι οι διασώστες της Ελλάδας έχουν βυθιστεί σε ένα δίλημμα χωρίς λύση: Αν συνεχίσουν τη σημερινή πολιτική, δεν πρόκειται να βγει από την κρίση η χώρα. Αν πιέσουν την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, τότε ελλοχεύουν κίνδυνοι για ολόκληρο το ενιαίο νόμισμα.
Σύμφωνα με το περιοδικό ακόμη και αν εγκριθεί το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, η οργή είναι μεγάλη. «Αν εκείνοι που πρέπει να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις μπορούν ταυτόχρονα να ελπίζουν ότι θα λάβουν νέα πακέτα βοήθειας, τότε δεν θα γινόμασταν ποτέ μια ένωση σταθερότητας», λεει ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών, Χόρστ Ζεχόφερ ενώ ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον στην Ευρώπη. «Δεν μπορώ να συναινέσω σε ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας δηλώνει».
«Αν καταρρεύσει η Ελλάδα δεν πρέπει να συμβεί αυτό εξαιτίας της Γερμανίας» ανέφερε την περασμένη Παρασκευή σε σύνοδο των εκπροσώπων του κόμματος ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share