3 κέντρα κράτησης σε κάθε περιφέρεια εξήγγειλε ο κ.Χρυσοχοίδης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

3 κέντρα κράτησης σε κάθε περιφέρεια εξήγγειλε ο κ.Χρυσοχοίδης


Δύο ώρες κράτησε η σύσκεψη που είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με τους περιφερειάρχες για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

*Ποιές Περιφέρειες θα εξαιρεθούν

Αποφασίστηκε να συσταθούν 30 κλειστά κέντρα κράτησης που θα φιλοξενούν το καθένα από 1.000 λαθρομετανάστες. Το μέτρο αφορά και τις 10...
Περιφέρειες της ηπειρωτικής χώρας. Σε πρώτη φάση δηλαδή εξαιρούνται μόνο τα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και η Κρήτη. Τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας θα αποφασίσουν για την ακριβή τοποθεσία που θα γίνουν τα κέντρα. Για το θέμα αυτό, θα διατεθούν κονδύλια, ύψους 250 εκατ. ευρώ από την ΕΕ.


Απαντώντας στις αντιρρήσεις που εκφράζουν οι περιφερειάρχες, ο κ Χρυσοχοϊδης, είπε ότι θα είναι σημαντικά τα αντισταθμιστικά οφέλη για τις περιοχές που θα δημιουργηθούν τέτοια κέντρα. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα κάτοικοι στη Νεάπολη Κοζάνης, είχαν ξεσπάσει σε οργισμένες αντιδράσεις για δημιουργία Κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών.


Ο κ Χρυσοχοϊδης κάλεσε τους περιφερειάρχες να δώσουν τις προτάσεις τους εντός μίας εβδομάδας, διαφορετικά θα προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου στο υπουργικό συμβούλιο.
Είπε ακόμη ότι «αποτελεί απόφαση σε κάθε περιφέρεια της χώρας να δημιουργηθούν τρία παρόμοια κέντρα. Το διάστημα παραμονής θα είναι μεταβατικό για να μπορούν παράνομοι μετανάστες που πέφτουν θύματα κυκλωμάτων να γυρίζουν αξιοπρεπώς στην πατρίδα τους».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ Αγοραστός, είπε ότι δεν βλέπει το λόγο να δημιουργηθεί στην περιοχή του, κέντρο κράτησης, καθώς δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των παράνομων μεταναστών. Ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ Δακής, με αφορμή και τις αντιδράσεις στην Κοζάνη είπε ότι έπρεπε πρώτα να γίνει η σύσκεψη και μετά οι όποιες ανακοινώσεις. Κάλεσε επίσης τον κ Χρυσοχοϊδη, να επισκεφθεί την περιοχή και να ενημερώσει τον κόσμο και όπως είπε ο υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση.


Από την πλευρά του, τέλος, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός είπε ότι στηρίζει τη συγκεκριμένη προσπάθεια, καθώς «η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει φτάσει στο απροχώρητο, ολόκληρες γειτονιές έχουν μετατραπεί σε γκέτο και δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι δεν θέλει τους λαθρομετανάστες στην περιοχή του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share