Fitch: Δεν «βλέπει» βραχυπρόθεσμα έξοδο της Ελλάδας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Fitch: Δεν «βλέπει» βραχυπρόθεσμα έξοδο της Ελλάδας

 

Ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει υποχωρήσει μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουνίου και το σχηματισμό κυβέρνησης που υποστηρίζει το μνημόνιο, αναφέρει η Fitch Ratings. 




Ωστόσο, στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τις αξιολογήσεις και τις προοπτικές των κρατών, ο οίκος προειδοποιεί ότι η οικονομική συρρίκνωση στη χώρα μας..   συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς και η κατάσταση της ρευστότητας επιδεινώνεται, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και τη συνέχιση των δόσεων. Η δημοσιονομική λιτότητα και οι επίπονες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με την ισχυρή αντιπολίτευση της οποίας ηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύουν ότι το πολιτικό ρίσκο παραμένει αυξημένο.
Την ίδια ώρα, η Fitch αναφέρει ότι η Σύνοδος Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου δεν αναμένεται να επιλύσει την ευρωπαϊκή κρίση, αλλά προσφέρει μια ευκαιρία να ληφθούν αποφασιστικά βήματα για την σταθεροποίηση της κατάστασης.
Η συστημική κρίση που πλήττει το ευρώ και η καθοδική πίεση στις αξιολογήσεις των κρατών της ευρωζώνης δεν θα υποχωρήσει μέχρι να παρουσιαστεί ένας αξιόπιστος οδικός χάρτης προς μια στενότερη ευρωπαϊκή ενοποίηση, υπογραμμίζει η Fitch, προσθέτοντας ότι αν η Σύνοδος επιτύχει κάποια πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση, θα αποτελέσει ορόσημο προς την επίλυση της κρίσης.
Bookmark and Share