Πρωτοφανείς προκλήσεις! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Πρωτοφανείς προκλήσεις!

 



Την ώρα που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελληνικής Μακεδονίας ,κάποιοι ...κλώνοι του «Ουράνιου Τόξου» μοιράζουν δωρεάν στην Έδεσσα ένα κατάπτυστο βιβλίο!






Ένα βιβλίο που μιλάει ευθέως για «κατοχή» της Μακεδονίας από την Ελλάδα και για «μακεδονική μειονότητα» που καταπιέζεται από τις ελληνικές αρχές, διανέμεται δωρεάν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της Έδεσσας, προκαλώντας...  ποικίλες αντιδράσεις. Το προκλητικό γεγονός λαμβάνει χώρα την ώρα που σύσσωμος ο Μακεδονικός Ελληνισμός γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση.

«Το μήνυμα του ντόπιου» είναι ο τίτλος του βιβλίου που εξέδωσε και διανέμει δωρεάν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Έδεσσας», πρόεδρος της οποίας είναι η Ευγενία Νατσουλίδου, πρώην ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου και νυν «ακτιβίστρια» για τα δικαιώματα της ανύπαρκτης σκοπιανής μειονότητας στη χώρα μας, η οποία πρόσφατα ορίστηκε από τη λεγόμενη «United Macedonian Diaspora», την ισχυρότερη οργάνωση Σκοπιανών των ΗΠΑ, ως… εκπρόσωπός της στην Ελλάδα.

Το βιβλίο υπογράφει ο Τράικο Πάσκοβ, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μέλος του δ.σ. της εν λόγω ΑΜΚΕ, ο οποίος, ως θιασώτης της επίσημης σκοπιανής ιστοριογραφίας, επιχειρεί μεθοδικά να παρουσιάσει το άσπρο ως μαύρο, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίζει πως πριν από το 1913 δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας στη Μακεδονία.
Ο κ. Πάσκοβ παρουσιάζει προκλητικά τον εαυτό του ως… «εκπρόσωπο» των λεγόμενων εντόπιων Μακεδόνων, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των γηγενών αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Έλληνες.

«Αυτά τα 100 χρόνια δεν μας άφησαν να γευτούμε τα αγαθά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Ήταν χρόνια βάρβαρης καταπίεσης και ακραίας καταπάτησης των δικαιωμάτων μας. Μας ανάγκασαν να απαρνηθούμε την εθνική μας ταυτότητα, την ιστορία μας, τους συγγενείς μας, τους ομογενείς μας. Μας έκαναν μάλιστα να στρεφόμαστε εναντίον τους, κάνοντάς μας έτσι γενίτσαρους. Μας απαγόρευσαν τη μητρική μας γλώσσα και άλλαξαν τα ονόματά μας και τα ονόματα των χωριών μας και των πόλεών μας, χωρίς να μας ρωτήσουν και χωρίς να επιτρέψουν οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας» αναφέρει προκλητικά σε άλλο σημείο.

«Την ώρα που άπασα η επικράτεια και δη η Μακεδονία και βέβαια και ο νομός μας ετοιμάζονται για χαρές και πανηγύρια και εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι η Μακεδονία συνεχίζει να είναι ‘σκλαβωμένη’ και ‘υποδουλωμένη’ και πως ‘προσαρτήθηκε βιαίως στην Ελλάδα’. Κάποιοι δεν εννοούν ή μάλλον δεν θέλουν να δεχθούν τα ιστορικά γεγονότα και οραματίζονται ‘απελευθέρωση’ λες και είναι σκλαβωμένοι και ομιλούν εξ ολοκλήρου του πληθυσμού της Μακεδονίας. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε ελάχιστους μεν θιασώτες και βέβαια οι αρμόδιοι και οι πολιτικοί μας ετοιμάζουν τα κουστούμια τους για τις εκδηλώσεις της απελευθέρωσης, χωρίς να ασχολούνται ουσιαστικά με το πρόβλημα» σχολίασε σε άρθρο του στην εφημερίδα Πέλλα «News» ο εδεσσαίος δημοσιογράφος Μάκης Κωνσταντινίδης, που ασχολείται διεξοδικά με τη φιλοσκοπιανή προπαγάνδα στην περιοχή, καταλήγοντας: «Αυτοί που δημιουργούν το θέμα είναι ελάχιστοι, αλλά υπάρχουν και πρόσφατα μέσω ενός βιβλίου που κυκλοφόρησαν και φαίνεται να ομιλούν για λογαριασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Μακεδονίας. Μιας Μακεδονίας που το 99,9% κατοικείται από Έλληνες και τα σταγονίδια του παρελθόντος εξαλείφθηκαν νόμιμα και βάση της συνθήκης του Νεϊγύ από το 1919.»

Έτσι απαντάμε στην προπαγάνδα.
Την καλύτερη απάντηση στη φιλοσκοπιανή προπαγάνδα δίνουν σύσσωμοι οι μακεδονικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας, με το 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα βράδυ στην ακριτική Σιταριά της Φλώρινας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς και στηρίζουν ο δήμος Φλώρινας και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Μακεδονικούς Συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού και τείνει να εξελιχθεί σε ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τον μακεδονικό ελληνισμό. Στην εκδήλωση συμμετείχε και χορευτικό συγκρότημα της Παμμακεδονικής των ΗΠΑ ενώ παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου με επικεφαλής τη συντονίστρια κ. Νίνα Γκατζούλη, η οποία δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με το αντάμωμα. «Είναι η καλύτερη απάντηση στους πλαστογράφους της ιστορίας. Σε αυτούς που έχουν το θράσσος να αμφισβητούν την ελληνικότητα των Μακεδόνων και επιχειρούν να οικειοποιηθούν την Μακεδονία, την ιστορία και τον πολιτισμό της» επεσήμανε από την πλευρά της.


Ευγενία Νατσουλίδου: Ήθελε να λειτουργήσει φροντιστήριο ...«μακεντόνσκι»!

Η ΑΜΚΕ «Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Έδεσσας», που δεν έχει περισσότερα από 4 μέλη στο ενεργητικό της, ιδρύθηκε το 2008 και εκτός από αποτυχημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπου προβαλλόταν η σκοπιανή παράδοση, το 2009 πραγματοποίησε σεμινάρια εκμάθησης της σκοπιανής γλώσσας, με συμμετοχές που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Η πρόεδρος Ευγενία Νατσουλίδου και τα υπόλοιπα μέλη, υπήρξαν στο παρελθόν στελέχη του επίσης φιλοσκοπιανού «Ουράνιου Τόξου», με το οποίο τα «έσπασαν» κατηγορώντας την ομάδα του Παύλου Βοσκόπουλου για… «ενδοτισμό» απέναντι στην Ελλάδα. Η συνεργασία Νατσουλίδου και Σκοπιανών των ΗΠΑ σηματοδοτεί το ρήγμα της λεγόμενης «UMD» με το σχετικά μετριοπαθές «Ουράνιο Τόξο».
Μιλώντας στην εφημερίδα «Dnevnik» των Σκοπίων, η Ευγενία Νατσουλίδου κατηγόρησε την ΔΟΥ Έδεσσας πως δεν την επέτρεψε να λειτουργήσει… φροντιστήριο εκμάθησης της «μακεντόνσκι», επειδή δεν υπέγραψε Υπεύθινη Δήλωση πως τα μαθήματα δεν χρηματοδοτούνται από οιονδήποτε.
Βέβαιο θεωρείται πως οι Σκοπιανοί των ΥΠΑ θα είναι πλέον βασικοί χρηματοδότες των δράσεων της φιλοσκοπιανής ΑΜΚΕ και της «ακτιβίστριας» προέδρου της. Προφανώς και του εν λόγω προκλητικού βιβλίου.



Του Μίλτου Φωτεινού
από το "Χωνί"15/7/2012.
Bookmark and Share