Τούρκος υπουργός: Η Θράκη είναι το κομμένο χέρι της Τουρκίας! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Τούρκος υπουργός: Η Θράκη είναι το κομμένο χέρι της Τουρκίας!

Πολεμικές», εχθρικές και ανθελληνικές ήταν οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου (κατάγεται από την Κομοτηνή), ο οποίος από τη Ροδόπη αναφέρθηκε στη Θράκη ως το «κομμένο χέρι της Τουρκίας».



Στο πλαίσιο των επισκέψεων του «Καραβανιού της Αφθονίας», μιας επικοινωνιακής φιέστας που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον...μήνα του Ραμαζανιού από τον δήμο Μπαϊράμπασά της Κωνσταντινούπολης με στόχο την άσκηση πολιτικής επιρροής στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της περιοχής, ο Μουεζίνογλου έκανε στάση και στο χωριό Ραγάδα της Ροδόπης.

Εκεί είπε μεταξύ άλλων: «Μεγαλώσαμε σε αυτά τα χώματα. Η παιδική μας ηλικία σε αυτά τα χώματα πέρασε. Αναμνήσεις και βάσανα σε αυτά τα χώματα τα βιώσαμε. Αλλά η μητέρα πατρίδα ήταν κάτι το διαφορετικό για εμάς. Το μεγάλο τουρκικό έθνος ήταν κάτι το ξεχωριστό για εμάς. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με πολλούς μας φίλους δημοσιογράφους που έχουν έρθει από Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Όσο κι αν εδώ έχουμε ένα χέρι, ένα σκέλος κομμένο, την οδύνη αυτού του σκέλους την κλείνουμε στην καρδιά μας. Για αυτό βρισκόμαστε εδώ μαζί σας. Εάν σήμερα βρισκόμαστε στην Ραγάδα και επιθυμούμε και αύριο να βρισκόμαστε, τότε χρειάζεται να στηρίξετε δύο χαρακτηριστικά σας. Πρώτον είμαστε μέλη του τουρκικού έθνους. Δεύτερον είμαστε μουσουλμάνοι και μέλη της Ισλαμικής Κοινότητας. Αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι».
Bookmark and Share