"This is Toumba.." - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

"This is Toumba.."

Δια ...πυρός και σιδήρου ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στην καυτή Τούμπα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναικό
  • Οι περισσότερες από 800 (!) φωτοβολίδες που είχαν προμηθευθεί τις προηγούμενες μέρες οι σύνδεσμοι φίλων του ΠΑΟΚ έδωσαν μια πρωτόγνωρη (ακόμα και για την Τούμπα) εικόνα ενός γηπέδου να "φλέγεται"
  • Νεύρα και ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και ένα ...ανεκδιήγητο διατητικό team που είχε χάσει εξα αρχής τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, με καθυστέρηση έναρξης 75 λεπτών, με ένταση, ξύλο, επεισόδια και τοποθετημένα... ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ επικράτησε... με 1-0 των Πειραιωτών στην Τούμπα και κατέκτησε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από 11 χρόνια.

Το γκολ που έκρινε τον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, ο οποίος τελείωσε μετά από 3.5 ώρες, το πέτυχε ο Στέφανος Αθανασιάδης στο 47ο λεπτό, βοηθώντας έτσι την ομάδα του να ανατρέψει το 2-1, με το οποίο είχε ηττηθεί στο «Καραϊσκάκη».

Ο «δικέφαλος» του Βορρά θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Παναθηναϊκό, ο οποίος νωρίτερα είχε επικρατήσει με 3-0 του ΟΦΗ στην παράταση.

Το σκηνικό στην Τούμπα πάντως ολοκληρώθηκε με άγριο ξύλο με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα από τον Μάνταλο.
Οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε παίκτες των «ερυθρόλευκων», ενώ κατευθύνονταν προς την φυσούνα και η Τούμπα μετατράπηκε σε... ρινγκ.
Η παρέμβαση της αστυνομίας και των ψυχραιμότερων πάντως ήταν άμεση και οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μπουν στα αποδυτήρια, όντας ωστόσο σε έξαλλη κατάσταση.

Στο 89' αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα οι Μανιάτης, Κατσουράνης (ο άσος του ΠΑΟΚ είχε γίνει αλλαγή), με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να επιτίθεται στο συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, καθώς νωρίτερα επιχείρησε να του ρίξει κουτουλιά προερχόμενος από τον πάγκο.
Πάντως υπήρξε και τρίτη αποβολή στο παιχνίδι και δεν ήταν άλλη από αυτή του Νάτχο στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Άξιο αναφορας είναι το γεγονός ότι τόσο ο Αθανασιάδης (συμπλήρωσε κάρτες) όσο και οι δύο παίκτες του δικεφάλου του Βορρά που αποβλήθηκαν, θα χάσουν τον τελικό της 26ης Απριλίου.


Οι σκηνές που επικράτησαν μετά τη λήξη του ημιτελικού

Οι δύο ομάδες, μετά από καθυστέρηση 75 λεπτών, που προκλήθηκε από τη... φαεινή ιδέα κάποιων να τοποθετήσουν ψάρια στον πάγκο των Πειραιωτών, κλήθηκαν να παίξουν ποδόσφαιρο, ωστόσο αμφότερες εστίασαν στο πως θα εξουδετερώνουν η μία τα ατού της άλλης, παρά να δημιουργήσουν.

Η ένταση και τα σκληρά μαρκαρίσματα έκαναν την εμφάνισή τους από τα πρώτα λεπτά, με τους Πειραιώτες να πετυχαίνουν τον αρχικό τους στόχο, μαρκάροντας ψηλά, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Γεωργιάδη να παραμένουν μακριά από την εστία τους.

H καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 35', όταν ο Στοχ έπιασε δυνατό μακρινό σουτ που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέγερι, ενώ επτά λεπτά αργότερα και πάλι ο Σλοβάκος απείλησε τον Ούγγρο πορτιέρε των Πειραιωτών, ωστόσο ο τελευταίος ήταν και πάλι σε ετοιμότητα, αποσοβώντας τον κίνδυνο.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε επιθετικά και κατάφερε να προηγηθεί με γκολ από τα αποδυτήρια.

Πιο συγκεκριμένα στο 47', από συνεργασία των Νάτχο και Στοχ έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σέντρα τροφοδότησε τον Αθανασιάδης, ο οποίος με δυνατή γωνιακή κεφαλιά παραβίασε την εστία του Μέγερι, βάζοντας φωτιά στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και βγήκε στην επίθεση αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ να οπισθοχωρήσει, με τις διακοπές να είναι συνεχείς, λόγω της χρήσης καπνογόνων από τους οπαδούς των γηπεδούχων, που έκαναν το τοπίο ομιχλώδες στην Τούμπα.

Μέχρι το τέλος του αγώνα και της 14λεπτης καθυστέρησης αυτό που παίχτηκε δεν ήταν ακριβώς ποδόσφαιρο αλλά μια μάχη νεύρων,

προπηλακισμών, ξυλοδαρμού και γεγονότων που δεν τιμούν το ποδόσφαιρο και τις ίδιες τις ομάδες, που παρασυρόμενες από το «έπαθλο» της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου παρασύρθηκαν σε παιχνίδι «τυφλού φανατισμού» και όχι σε αυτό που όφειλαν να παρουσιάσουν.

Με το σφύριγμα της λήξης επακολούθησε μια νέα σύρραξη στην έξοδο των αποδυτηρίων με ξυλοδαρμούς και επιθέσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών, παραγόντων, συνοδών, και ανδρών ιδιωτικής ασφάλειας.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0

Γκολ: 47' Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)

1-0: Ο Κλάους Αθανασιάδης με ωραία κεφαλιά, μετά από γέμισμα που έκανε ο Τζαβέλας, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι, ανοίγοντας το σκορ για τον «δικέφαλο» του Βορρά.

Κίτρινες: Αθανασιάδης, Τζαβέλας, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσουράνης - Κάμπελ, Ντομίνγκες, Μανωλάς, Βαλντές, Μέγερι

Κόκκινες: Κατσουράνης (89΄), Νάτχο (90΄+6 δεύτερη κίτρινη) - Μανιάτης (89΄).

ΠΑΟΚ (Γ. Γεωργιάδης): Γλύκος, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρας, Τζαβέλλας (76' Λίνο), Κάτσε, Κατσουράνης (67' Λάζαρ), Νάτχο, Σαλπιγγίδης (90+ Κίτσιου), Στοχ, Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγερι, Μαρκάνο, Μανωλάς, Σαλίνο (71' Μασάντο), Μπονγκ (83' Σάμαρης), Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ, Φουστέρ (71' Σαβιόλα), Ντομίνγκες, Βαλντές.

To χρονικό της καθυστέρησης
Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για τις 20.00, ωστόσο άρχισε με καθυστέρηση περίπου 75 λεπτών, καθώς οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν καπνογόνο, ενώ είχαν τοποθετήσει και... ψάρια (!!!) στον πάγκο των Πειραιωτών.

«Αυτό που ζούμε είναι ο απόλυτος εξευτελισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου… Είναι ντροπή. Μας κάψανε τον πάγκο…», δήλωσε μετά το συγκεκριμένο συμβάν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης.
«Ακόμα να ξεκινήσει η αναμέτρηση γιατί οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν ψάρια στον πάγκο μας, ενώ άναψε και φωτιά σε ένα σημείο από ένα καπνογόνο», ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Ολυμπιακός.

Ο ρέφερι του ματς, Σταύρος Μάνταλος ζήτησε να διευθετηθεί άμεσα το… ζήτημα, αλλά η καθυστέρηση… προκάλεσε την αντίδραση του. Έτσι ο διαιτητής κάλεσε τις δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να γίνει αλλαγή στους πάγκους.

Ακολούθησαν πολλές διαβουλεύσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους Βρύζα (από την πλευρά του ΠΑΟΚ), Βρέντζο, Θεοδωρίδη (από τον Ολυμπιακό) να δίνει προσωπικές εγγυήσεις, προκειμένου να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Ο διαιτητής του ημιτελικού πείστηκε να ξεκινήσει το ματς, ωστόσο επεσήμανε πως σε περίπτωση που υπάρξει το παραμικρό τότε θα διέκοπτε οριστικά την αναμέτρηση.

Εν τέλει η σέντρα του αγώνα έγινε στις 21.16, με τον Μάνταλο να σφυρίζει για πρώτη φορά στον επεισοδιακό τελικό.

Εντούτοις κάποιοι είχαν ήδη καταφέρει για ακόμη μία φορά να αμαυρώσουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με το καπνογόνο και τα... ψάρια στον πάγκο των Πειραιωτών, γεγονός που δεν θα περάσει απαρατήρητο από τα διεθνή ΜΜΕ.
Bookmark and Share