Ζήλιες και μικρότητες για την Αμφίπολη.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ζήλιες και μικρότητες για την Αμφίπολη..

http://greece-salonika.blogspot.com/2014/09/blog-post_463.html

  • Οι αποκαλύψεις στον Τύμβο της Αμφίπολης, πέραν του αυτονόητου μεγαλείου και της ανέξοδης δυναμικής προβολής της χώρας, έδωσε την ευκαιρία σε διάφορους αποτυχημένους (βλ.εδώ), ενίοτε και άσχετους, να εξασφαλίσουν μερικά δευτερόλεπτα δημοσιότητας.


Ενώ η υπόθεση προκαλεί παγκόσμιο δέος και συγκίνηση για όσα μαγικά βρίσκουν οι αρχαιολόγοι, οι εγχώριες συντεχνίες βγάζουν χολή και όξο με κάθε ευκαιρία που τους...δίνουν τα Μέσα Ενημέρωσης (τα ηλεκτρονικά πρωτίστως) που αναζητούν διαρκώς τρόπους να δημιουργήσουν συζήτηση για το θέμα.

Δεν γνωρίζω την κυρία Κατερίνα Περιστέρη, αλλά το έργο της και ο λόγος της δείχνουν άνθρωπο σοβαρό και μετρημένο. Νυχθημερόν εκείνη και η ομάδα της σκάβουν με τα νύχια για να φέρουν σε πέρας το σπουδαίο έργο. Συνεπώς, δικαίως εξεγείρεται όταν δέχεται κριτική από σχετικούς και ασχέτους που παρακολουθούν την υπόθεση από τον καναπέ τους και βγάζουν συμπεράσματα εκ του μακρόθεν.
Η ιστορία αυτή ασφαλώς δεν προξενεί έκπληξη καθώς είναι ίδιον της φυλής η ζήλια και η κακία για την επιτυχία του άλλου.

Στην καθημερινότητα είναι σύνηθες αλλά είναι βλακώδες να συμβαίνει δημόσια και από επιστήμονες που υποτίθεται ότι σέβονται τους κόπους των συναδέλφων τους. Δυστυχώς και στην περίπτωση παρεισφρέει η μικροκομματική σκοπιμότητα λες και οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις έχουν πολιτικό χρώμα.
Ο παραλογισμός έφθασε μάλιστα σε ακραία όρια καθώς ολόκληρος επιστημονικός σύλλογος των αρχαιολόγων αντί να χαίρεται και να επαινεί το έργο που γίνεται στην Αμφίπολη έκανε πολιτικό κήρυγμα!

Εφθασαν μάλιστα στο σημείο να διατυπώσουν ακόμη και καταγγελίες για δήθεν απειλούμενη ιδιωτικοποίηση του μνημείου!
Αυτό προφανώς αγγίζει τα όρια του παραλογισμού ή μάλλον της χυδαιότητας διότι γνωρίζουν ότι πρόκειται για ασύστολο ψεύδος. Για έναν περίεργο λόγο εσχάτως ορισμένοι έχουν περίπου επινοήσει ότι τα αρχαία γενικώς είναι «δεξιά υπόθεση» και ως εκ τούτου δεν πρέπει να τους δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία ενώ η... καθαρόαιμη Αριστερά οφείλει να είναι επιφυλακτική και καταγγέλλουσα σε ό,τι και αν συμβαίνει!

Επ΄ αυτού βεβαίως θεραπεία μάλλον δεν υπάρχει.
Ας αφήσουν λοιπόν τους ανθρώπους που ξημεροβραδιάζονται στο μνημείο να κάνουν τη δουλειά τους και αφού δεν μπορούν και δεν θέλουν να τους ενισχύσουν, έστω ηθικά, τουλάχιστον ας πάψουν να τους εκνευρίζουν.





Του κ.Π.Λάμψια
Bookmark and Share