Ο Πύργος της Κωνσταντινούπολης "σκιάζει" τις ελληνικές τραπεζικές φιλοδοξίες.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ο Πύργος της Κωνσταντινούπολης "σκιάζει" τις ελληνικές τραπεζικές φιλοδοξίες..


  • Ο Κρυστάλλινος Πύργος της Κωνσταντινούπολης, ένας ουρανοξύστης 303 εκατ. ευρώ, θα αποτελέσει το "αρχηγείο" της τράπεζας Finansbank AS, η απόκτηση της οποίας από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποτέλεσε κάποτε ένα μεγάλο επίτευγμα.


Η αγορά της τουρκικής αυτής τράπεζας από την Εθνική...  ήταν μια σπάνια επιτυχία, στην προσπάθεια της Ελλάδας να καταστήσει τις τράπεζές της κυρίαρχες στην νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ δυο χωρών-παραδοσικακά αντιπάλων.

Τώρα, η Εθνική Τράπεζα αντιμετωπίζει την προοπτική της πώλησης τουλάχιστον του μισού της μεριδίου, προκειμένου να ικανοποιήσει τους ευρωπαϊκούς τραπεζικούς κανόνες.

«Η εξαγορά χάραξε το δρόμο, τουλάχιστον στα χαρτιά, για τη δημιουργία μιας ισχυρής τραπεζικής ομάδας στη νοτιοανατολική Ευρώπη», αναφέρει στο Bloomberg ο Wolfango Piccoli, γενικός διευθυντής στο Teneo Intelligence του Λονδίνου. «Ήταν η πρώτη μεγάλη Ελληνοτουρκική συμφωνία, τη στιγμή που η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας δεν ήταν τόσο αποδεκτή στην Τουρκία», προσθέτει.
Να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα προσέλαβε τις Goldman Sachs Group Inc. (GS), Morgan Stanley (MS) and Bank of America Corp. τον προηγούμενο μήνα για την πώληση της Finansbank, αναφέρουν στο Bloomberg πρόσωπα με γνώση της υπόθεσης που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Bookmark and Share