Oι φυσικοί σύμμαχοι της Λευκωσίας.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Oι φυσικοί σύμμαχοι της Λευκωσίας..

Η προκλητική στάση της Τουρκίας και η επιθετικότητά της εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι κάτι καινούργιο.

  • Άρθρο του κ.Μ.Ιγνατίου

Με τη βοήθεια της Βρετανίας, η οποία έχει κατατάξει το νησί και τους κατοίκους του στους παντοτινούς εχθρούς της, υλοποιεί σχεδιασμούς που εκπονήθηκαν από τη δεκαετία του '50, και πριν ακόμα από την...έναρξη του αντιιμπεριαλι­στικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Μερικοί θα μειδιάσουν με ειρωνεία, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Τουρκία πάντα έβαζε (και συνεχίζει να βάζει) στόχους και έχει την υπομονή να περιμένει και να επιμένει.

Θα καταγράψω και μία άλλη μεγάλη αλήθεια: Η Τουρκία έχει αποτύχει σε όλους τους σχεδιασμούς της εναντίον άλλων γειτονικών χωρών, αλλά επιτυγχάνει όταν στόχοι είναι η Ελλάδα και η Κύπρος. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, κέρδισε τις «γκρίζες ζώνες» και έχει στο... σίδερο όλες τις κυβερνήσεις, οι οποίες την αντιμετωπίζουν με τρόμο. Σε ό,τι αφορά την Κύπρο τι να πει κανείς... Με τη συνδρομή των ΗΠΑ και της ελληνικής χούντας κατέχει το 40% του νησιού, και απαιτεί μέσω μεσοβέζικης λύσης τον έλεγχο και των ελεύθερων περιοχών.
Η τελευταία ιταμή ενέργειά της να εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ με το «Μπαρμπαρός», το οποίο συνοδεύεται από πολεμικά πλοία, δεν είναι η πλέον προκλητική. Πιστεύω ότι δεν είδαμε ακόμα τίποτα.
Είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι μία ακραία ψυχοπαθής προσωπικότητα, άρα και εξαιρετικά επικίνδυνος και απρόβλεπτος. Οπου βρίσκει τα δύσκολα υποχωρεί, αλλά όπου δεν αντιμετωπίζει αντίσταση, μετατρέπεται σε μανιακό - με όλη τη σημασία της λέξης. Ως γνωστόν, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν διαθέτει αεροπορία και ναυτικό. Και το μόνο που θα μπορούσε να πράξει η Εθνική Φρουρά είναι να αμυνθεί επί του εδάφους, εάν η Τουρκία επιχειρήσει θερμό επεισόδιο. Είναι συνταγή για... παράδοση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να αρχίσει να μετρά τους φίλους του. Δυστυχώς, δεν μπορεί να κατατάξει τους Αμερικανούς στον κατάλογο και γι' αυτό δεν έχει ευθύνη. Η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι... μακριά, άλλωστε έχει τόσα προβλήματα που ούτε τη δική της άμυνα δεν μπορεί να υποστηρίξει. Το Ισραήλ (αλλά και η Αίγυπτος) είναι αυτή τη στιγμή οι φυσικοί σύμμαχοι της Λευκωσίας... Σε αυτούς πρέπει να στραφεί και μαζί τους να μιλήσει με στρατηγικούς όρους...
Bookmark and Share