Ανέκδοτα για την «απεργία πείνας» του Μιχελογιαννάκη... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ανέκδοτα για την «απεργία πείνας» του Μιχελογιαννάκη...

 
  • Μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που εμφανίζουν τον βουλευτή του Συριζα και "απεργό πείνας" Γιάννη Μιχελογιαννάκη να εγκαταλείπει εν μέσω βροχής τους Σύρους διαδηλωτές και να πίνει καφέ σε κοντινή καφετέρια, Facebook και Twitter πήραν φωτιά.


Καταιγισμό σχολίων στα social media έχει προκαλέσει η τουλάχιστον ιδιότυπη «απεργία πείνας» που ισχυρίζεται ότι έχει... ξεκινήσει ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης συμπαριστάμενος στους Σύρους πρόσφυγες του Συντάγματος, στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και στον Νίκο Ρωμανό.

Ιδίως μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που τον εμφανίζουν να εγκαταλείπει εν μέσω βροχής τους Σύρους διαδηλωτές και να πίνει καφέ σε κοντινή καφετέρια, Facebook και Twitter πήραν φωτιά.

-«Ο Μιχελογιαννάκης ξεκινάει δίαιτα για να χάσει τα κιλά που πήρε όσο έκανε απεργία πείνας» γράφει ένας χρήστης, ενώ στο ίδιο πνεύμα ένας άλλος χαρακτηρίζει τον βουλευτή ως τον «μοναδικό απεργό πείνας που κατάφερε να παχύνει».

-«Κάτι φήμες ότι ο Μιχελογιαννάκης μετά την μπόρα παρήγγειλε βανίλια υποβρύχιο ισχύουν;» απορεί ένας χρήστης.

-«Σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του έχει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχελογιαννάκης μετά την τρίωρη απεργία πείνας...», «Τεράστια ψυχική δύναμη ο απεργός πείνας Μιχελογιαννάκης, ούτε βλέμμα δεν έριξε στις προβοκατόρικες τυρόπιτες», είναι δύο ακόμη σχόλια.

-«Ξέρουμε αν ο Μιχελογιαννάκης έφαγε το κουλουράκι που φέρνουν με τον καφέ;», αναρωτιέται χρήστης, ενώ άλλος εκφράζει την απορία: «Με τι δύναμη θα πάει ο Μιχελογιαννάκης να ψηφίσει στις 17;».

Ψάξτε τον...
-«Την επόμενη φορά που θα πάει ο Μιχελογιαννάκης να ξαπλώσει στο σλίπινγκ μπαγκ στο Σύνταγμα, ψάξτε του τις τσέπες για πιτόγυρα», προτείνει έτερος χρήστης, συμπληρώνοντας προηγούμενο σχόλιό του σύμφωνα με το οποίο «ο Μιχελογιαννάκης ανακοίνωσε ότι μετά το μεσημεριανό γεύμα θα συνεχίσει την απεργία πείνας».
-«Κατάφερε να χωρέσει ολόκληρο κοτόπουλο σε αποχυμωτή ο απεργός πείνας βουλευτής Γ. Μιχελογιαννάκης» είναι ο τίτλος σατιρικής ιστοσελίδας, μετά τη χθεσινή διευκρίνιση από τον ίδιο τον βουλευτή ότι πίνει μόνο χυμούς και καφέ.

Ο πολύ δραστήριος -αφού καθημερινά κατακλύζει τα δημοσιογραφικά e-mails με τις επί παντός του επιστητού τοποθετήσεις του- βουλευτής, δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες:
-«...Επειδή κακοδιάθετα (sic) site ανέφεραν ότι πίνω καφέ, τους πληροφορώ ότι, πράγματι, τώρα πίνω καφέ, μαζί με όλο το συντονιστικό των Συρίων (σ.σ.: διατηρούμε την ορθογραφία του βουλευτή), προσπαθώντας να συνθέσουμε τις απόψεις μας και να τις καταθέσουμε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης».
Πάντως, η απεργία πείνας δεν στάθηκε ικανή να τον εμποδίσει να παραστεί στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, οδηγώντας τη Φ. Πιπιλή σε αιχμηρά σχόλια: -«...μετά το 24ωρο εξευτελισμού της έννοιας απεργίας πείνας (...) επέστρεψε ροδαλός, χαρούμενος, χαμογελαστός».
Η πρώτη φορά που ο Γ. Μιχελογιαννάκης απασχόλησε τα social media ήταν τον Ιούνιο του 2011, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ζούσε δύσκολες στιγμές στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Η δήλωση του βουλευτή έγινε από το περιστύλιο της Βουλής και συμπυκνώθηκε στο ακατανόητο: «...ανδρός πεσούσης, πας ανήρ ανδρεύεται».

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ και με νέο άλμα, τον Οκτώβριο του 2012, στον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε δεκτός εκεί όχι χωρίς δυσπιστία: «Ηρθατε αργά, τώρα καταλάβατε και ήρθατε στα λόγια μας» φέρεται να του έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας, όταν τον πρωτοσυνάντησε σε παρουσίαση βιβλίου.
Επί τουλάχιστον μια εικοσαετία, ο κ. Μιχελογιαννάκης εργάζεται ως καρδιολόγος στο Ηράκλειο Κρήτης, έχοντας στο παρελθόν εκλεγεί δύο φορές δημοτικός σύμβουλος και μία φορά νομαρχιακός.
«...Και στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες όπου ανήκα (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), ήμουν πάντοτε σταθερός στις απόψεις μου, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς ιδιοτελείς συμπεριφορές και πάντα μαχητικός στις απόψεις μου» έχει υποστηρίξει.
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ - ΕΥΑ ΣΕΪΝΤΗ
Bookmark and Share