Παιχνίδι ζόρικο, για σκληρούς παίχτες.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Παιχνίδι ζόρικο, για σκληρούς παίχτες..


Πρέπει να το παραδεχθούμε: οι ερμηνείες Λαζόπουλου-Χαϊκάλη όσο κατήγγειλαν την απόπειρα δωροδοκίας του δεύτερου από το πρωί της Παρασκευής, ήταν καλές.
...Μόνο που δεν τους έπεισαν όλους! 


Παρά ταύτα, το περιστατικό δείχνει την αρχή του κτηνώδους σκηνικού που θα ζήσει αυτή η χώρα όσο θα πορεύεται προς τις εκλογές - είτε αυτές γίνουν επειδή δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είτε... σε επόμενη φάση.

Δεδομένης της «εμπλοκής» συγκεκριμένου προσώπου στην υποτιθέμενη... υπόθεση, όσοι έχουν κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία με τα οποία το πρόσωπο αυτό είχε και έχει επαφές, καταλαβαίνουν ότι η οσμή του παρακράτους είναι έντονη. Αλλά ας μην σταθούμε σε αυτό.

Γεγονός είναι ότι όλα τα συστήματα και υποσυστήματα της χώρας παίζουν τα ρέστα τους και συντονίζονται για να πιέσουν προς την κατεύθυνση που επιθυμούν. Επιχειρηματίες, πολιτικοί και παραπολιτικοί κύκλοι, παρατρεχάμενοι, υπόκοσμος, ΚΥΠατζήδες και παράσιτα, ενεργούν αυτή τη στιγμή σε εντατικούς ρυθμούς και σχέσεις αποκαλύπτονται.

Αν θελήσει κάποιος να ξεχάσει όλα τα άλλα, με το γελοίο περιστατικό της Παρασκευής ευτελίζεται στο έπακρο η διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Σαμαράς έχει προφανώς καταλάβει το παιχνίδι και σύμφωνα με πληροφορίες έχει λάβει τις αποφάσεις του. Να πάει σε εκλογές, να τις φορτώσει σε όσους δεν ψήφισαν την επιλογή του και να δώσει την μάχη της πολιτικής επιβίωσης.

Ο Τσίπρας έχει επίσης καταλάβει το παιχνίδι, αλλά δεν είναι βέβαιον ότι έχει την δυνατότητα να το παίξει «σε πλήρη ανάπτυξη». Η στάση του και η βιασύνη του να υιοθετήσει τις καταγγελίες του Χαϊκάλη και του παρ' ολίγον υποψηφίου του στην ευρωβουλή και στις δημοτικές εκλογές Λαζόπουλου, δείχνει στην καλύτερη περίπτωση πολιτική βιασύνη και αφέλεια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμπειρότερος Λαφαζάνης δεν αναφέρει κουβέντα στα μέσα που εκφράζουν τις θέσεις της δικής του εσωκομματικής πτέρυγας.

Στην ατμόσφαιρα αυτή, το πιθανότερο είναι ότι η χώρα, με τόσα μέτωπα ανοιχτά και την Ευρώπη να την κοιτάζει με ανοιχτό το στόμα, οδεύει προς εκλογές με όρους εμφυλιακούς. Είναι λογικό και αναμενόμενο ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα συγκεντρώσουν ποσοστά που θα θυμίζουν το δικομματικό ένδοξο παρελθόν και τα διχαστικά φαινόμενα θα κυριαρχήσουν.
Υπό αυτές τις συνθήκες, το σκηνικό προφανώς και έχει ενδιαφέρον.
Πλην όμως, εμπεριέχει και δραματικούς κινδύνους...

Του κ.Κ.Αντωνίου
Bookmark and Share