Goldman Sachs: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος της Ευρωζώνης είναι η Ελλάδα-Έρχεται νέα αναταραχή... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Goldman Sachs: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος της Ευρωζώνης είναι η Ελλάδα-Έρχεται νέα αναταραχή...


  • Μία νέα ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας θα συνιστούσε απειλή για όλη την Ευρωζώνη


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για την Ελλάδα η Goldman Sachs, καλώντας τους επενδυτές να...αποφύγουν τις επενδύσεις στα ελληνικά ομόλογα.
Ειδικότερα, ο Francesco Garzarelli, επικεφαλής αναλυτής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, επισημαίνει πως η απόδοση των ελληνικών ομολόγων βρίσκεται στα δυσμενέστερα επίπεδα από το 2012 και μετέπειτα.
«Η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να διαπραγματευτεί το χρέος έχει ωθήσει την απόδοση των ομολόγων στα χειρότερα επίπεδα από την αναδιάρθρωση του 2012.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα» σημειώνει χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας πως μία νέα ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας θα συνιστούσε απειλή για όλη την Ευρωζώνη.
«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο, όπου χαρακτηρίζεται από έντονη αστάθεια. Όλο το παιχνίδι παίζεται στη στενή συνεργασία της Ελλάδας με το Eurogroup, προκειμένου η χώρα να διατηρήσει τη σφιχτή ταμειακή ισορροπία» εξηγεί ο αναλυτής της Goldman Sachs.
Ωστόσο, ο κίνδυνος του λάθους υπολογισμού είναι αρκετά υψηλός, καταλήγει με απαισιόδοξο τόνο ο Francesco Garzarelli.
Bookmark and Share