Ενα εκατομμύριο ευρώ ζητά ο Καμμένος απο Πετρουλάκη και Θεοδωράκη.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ενα εκατομμύριο ευρώ ζητά ο Καμμένος απο Πετρουλάκη και Θεοδωράκη..


  • Ενα εκατομμύριο ευρώ ζητά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με αγωγή του εναντίον του Ανδρέα Πετρουλάκη, σκιτσογράφου της "Καθημερινής" και αρθρογράφου του protagon.gr.


Η αγωγή ασκήθηκε για το άρθρο με τίτλο  "Π. Καμμένος. Εχουν αρχίζει και του μοιάζουν". Ο κ. Καμμένος άσκησε αγωγή ζητώντας το... ίδιο ποσό και εναντίον του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, τον οποίο χαρακτηρίζει "ιδιοκτήτη" της πολυμετοχικής ιστοσελίδας γνώμης protagon.gr. Ο κ. Θεοδωράκης, ωστόσο, έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στην ιστοσελίδα απο τον Μάρτιο του 2014, όταν ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία για να ιδρύσει Το Ποτάμι.

"Πληροφορούμε τον Υπουργό Άμυνας ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει πάψει να είναι μέτοχος στο Protagon από την Άνοιξη του 2014", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ποταμιού. "Ελπίζουμε ότι τα ζητήματα του υπουργείου Αμύνης τα αντιμετωπίζει ο κ. Καμμένος με λιγότερη προχειρότητα απ΄ότι τον καταλαμβάνει στο κυνήγι των αντιπάλων του. Σε κάθε περίπτωση βέβαια εμείς θα είμαστε παρόντες στο δικαστήριο για την υπεράσπιση της δημοσιογραφίας και της ελευθερίας της έκφρασης."

Στο άρθρο που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο κ. Πετρουλάκης υποστηρίζει πολιτικές απόψεις και χρησιμοποεί πολιτικούς χαρακτηρισμούς για την πρόσφατη και παλαιότερη πολιτεία του κ. Καμμένο. Οπως τονίζει σε επιστολή του, η αγωγή είναι "άλλο ένα επεισόδιο στη βιομηχανία αγωγών που αποσκοπούν στη τρομοκράτηση της ελευθερίας της έκφρασης".

"Μετά τον κ. Κουρή, ο κ.Καμμένος άσκησε αγωγή εναντίον μου για άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στο Προταγκον" αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Πετρουλάκης. "Ζητά 1 εκατομμύριο ευρώ από μένα και κάνει το λάθος να ζητά και 1 εκατομμύριο από τον Σταύρο Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη του σάιτ, αγνοώντας προφανώς ότι έχει μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών του και δεν έχει καμία σχέση πια με το πρόταγκον, παραπονούμενος για προσβολή της προσωπικότητάς του. Προσβολή για αξιολογικές κρίσεις που διατύπωσα, ασφαλώς πολύ πιο ήπιες από αυτές που κατά καιρούς έχει εκφράσει ο ίδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Και μόνο από το εξοντωτικό ποσό που ζητεί ως αποζημίωση δείχνει ότι η αγωγή χρησιμοποιείται για να φιμώσει την κριτική και τον δημόσιο διάλογο.

Στο κείμενο στο οποίο αναφέρεται ο κ.Καμμένος, όπως εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε, υποστηρίζω πολιτικές απόψεις, χρησιμοποιώ πολιτικούς χαρακτηρισμούς για την πρόσφατη και παλαιότερη πολιτεία του, αναφέρομαι δε σε γνωστά σε όλους μας περιστατικά που χαρακτηρίζουν τη θητεία του, όπως έχει αυτονόητη υποχρέωση κάθε δημοσιογράφος να κάνει απέναντι στα δημόσια πρόσωπα. Αλήθεια, δεν εχει βήμα στο δημόσιο λόγο να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο υπουργός; Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι δεν θα ακουγόταν ο αντίλογός του και διάλεξε να απαντήσει με αγωγή;

Ασφαλώς όχι. Επιλογή του είναι ο εκφοβισμός και ο παραδειγματισμός των υπολοίπων, αλλά πλανάται ο κ.Καμμένος. Δεν σκοπεύουμε να καταθέσουμε τη δημοσιογραφική μας ταυτότητα, οι συνάδελφοί μου και εγώ, επειδή γινόμαστε ενοχλητικοί σε κείνον ή σε άλλους. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, δεν νοείται δημοκρατία χωρίς ελεύθερο διάλογο και καθήκον των δημοσιογράφων είναι ο έλεγχος των δημοσίων προσώπων."
Bookmark and Share