Ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος ...φυλάσσεται από ενόπλους! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος ...φυλάσσεται από ενόπλους!


  • Ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος, βρίσκεται υπό προστασία 24ώρες το 24ωρο, εφτά ημέρες την εβδομάδα, από ένοπλους άντρες του πάρκου άγριας ζωής στην Κένυα.


O λόγος φυσικά, είναι να...προστατευτεί το ζώο από τους λαθροκυνηγούς για τους οποίους είναι η τέλεια λεία. Ο ρινόκερος ονομάζεται Sudan (Σουδάν) και οι φύλακες-άγγελοί του είναι δασοφύλακες του Ol Pejeta Conservancy στην Κένυα, όπου ζει μαζί με δυο θηλυκές.

Το… τρίο, είναι οι τρεις από τους πέντε τελευταίους επιζώντες λευκούς ρινόκερους-δυο επιπλέον θηλυκά ζουν υπό καθεστώς αιχμαλωσίας. Όπως γράφει ο Independent, ο Σουδάν είναι εξοπλισμένος με ραδιοπομπούς προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλειά του και να εντοπίζεται η θέση του διαρκώς. Επιπλέον, έχουν αφαιρεθεί τα κέρατά του για να αποτραπούν οι λαθροκυνηγοί.

«Με την αυξανόμενη ζήτηση για κέρατο ρινόκερου και ελεφαντόδοντου, αντιμετωπίζουμε πολλές απόπειρες λαθροθηρίας και ενώ καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αριθμό, συχνά κινδυνεύει και η ίδια μας η ζωή», λέει σχετικά ο Simor Irungu, ένας από τους δασοφύλακες.
Bookmark and Share