Χόκινγκ: Το τέλος του πλανήτη Γη πλησιάζει... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Χόκινγκ: Το τέλος του πλανήτη Γη πλησιάζει...


  • Για το τέλος του πλανήτη Γη , προειδοποιεί ο  Βρετανός Φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ και καλεί την ανθρωπότητα να δουλέψει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, ώστε να εξασφαλίσει την επιβίωσή της μεταναστεύοντας  στο Διάστημα.


«Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Δεν πιστεύω ότι θα επιζήσουμε πάνω από... 1.000 ακόμα χρόνια χωρίς να βρούμε καταφύγιο εκτός του εύθραυστου πλανήτη μας», τόνισε ο Χόκινγκ.
Ο 73χρονος Φυσικός έκανε τις ανακοινώσεις αυτές στην κατάμεστη αίθουσα της Όπερας του Σιδνει από το γραφείο του στο Κέμπριτζ μέσω ολογράμματος.
Κάλεσε, μάλιστα, τους δεκάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν για να τον ακούσουν να αναζητήσουν την σημασία όσων βλέπουν και να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που κάνει το Σύμπαν να υπάρχει.
«Να είστε περίεργοι, υπάρχει πάντα κάτι που μπορείτε να κάνετε και να πετύχετε. Σημασία έχει να μην τα παρατήσετε», τόνισε ο Χόκινγκ

Τον περασμένο Φεβρουάριο, , είχε δηλώσει πως πρέπει να δημιουργηθούν αποικίες στο Διάστημα ως «ασφάλεια ζωής» για το ανθρώπινο είδος, καθώς όπως είχε τονίσει ίσως αποτελέσει τον μοναδικό τρόπο να εξακολουθήσει να υπάρχει ο άνθρωπος...
Bookmark and Share