Ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή.

  • Η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί μια τόσο σοβαρή κατάσταση την οδηγεί στο να ρίξει το βάρος στον καταταλαιπωρημένο ελληνικό λαό.
  • Πλήθος τα αναπάντητα ερωτήματα

  • Μια απορία προς τους (αν)εγκέφαλους της κυβέρνησης: Aκόμα και αν εμείς, ο ελληνικός λαός πούμε ότι θέλουμε τις προτάσεις των δανειστών, ποιός διάολο μας εγγυήθηκε πως θα βρίσκονται ακόμα στο τραπέζι ...αφού το πρόγραμμα θα έχει λήξει:;;;

-Το πρώτο και κυριότερο ερώτημα που δεν απαντά κανείς ακόμα  είναι επί ποιάς συμφωνίας καλείται ο λαός να πει ναι ή όχι. Η προτεινόμενη συμφωνία εκτός από τις διαρροές που...υπάρχουν δεν είναι γνωστή οπότε ο λαός παραμένει στο σκοτάδι.

-Ένα άλλο ερώτημα είναι με ποιόν τρόπο θα γίνει η διαδικασία. Πως θα ψηφίσει ο κόσμος; Πως θα ενημερωθούν οι ψηφοφόροι για το που θα ψηφίσουν;

-Επίσης, οι τράπεζες θα είναι ανοικτές την εβδομάδα που ξεκινάει; Πως θα αντιδράσει η ΕΚΤ σε μια τέτοια απόφαση;

-Αν το αποτέλεσμα είναι όχι πως θα αντιδράσουν οι εταίροι μας; Θα το εκλάβουν ως απόφαση της Ελλάδας να φύγει από το ευρώ;

-Επίσης γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει τη δική της πρόταση για δημοψήφισμα αντί για των δανειστών;
Oύτως ή άλλως η προτάσεις της κυβέρνησης κοστολογούνταν στα 8 δις ευρώ ενώ των δανειστών στα 8,5 δις.Ας μας ρωτούσαν τουλάχιστον για τα 0,5 δις για τα οποία στην ουσία τώρα καταφεύγουν σε δημοψήφισμα.

Η κίνηση εμπεριέχει πολιτική δειλία και η κυβέρνηση Τσίπρα οδεύει ολοταχώς στο να χαρακτηριστεί το πιο σύντομο ανέκδοτο στην πολιτική Ιστορία της Ευρώπης.

Το τσίρκο που κυβερνά αυτόν τον τόπο πρέπει να απαντήσει άμεσα στα παραπάνω ερωτήματα καθώς ο διχασμός που θα βιώσει η χώρα τις επόμενες μέρες ίσως αφήσει τα σημάδια του και το στίγμα του στα επόμενα πολλά χρόνια..


GREECE-SALONIKA

Bookmark and Share