Ποιες είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ποιες είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου

http://greece-salonika.blogspot.com/2015/07/blog-post_817.html 

  • Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα.


Ποιες είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου;
 Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα; Στο ερώτημα αυτό έρχεται να απαντήσει η έρευνα του Global Finance Magazine, η οποία κατέταξε τις χώρες με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σε αυτή τη λίστα, η Ελλάδα βρίσκεται στην... 42η θέση στον πλανήτη, ανάμεσα στις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο παρά τη συνεχιζόμενη κρίση και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων των πολιτών.
  Το Κατάρ, το Λουξεμβούργο και η Σιγκαπούρη δεν είναι μόνο τρεις από τις μικρότερες χώρες στον κόσμο. Είναι ταυτόχρονα και οι πλουσιότερες στον πλανήτη!
Για την ανάλυση και κατάταξη χρησιμοποιήθηκε και η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, δείκτης που λαμβάνει υπόψη το κόστος διαβίωσης και τον πληθωρισμό για να συγκριθεί το βιοτικό επίπεδο διαφορετικών χωρών. Οι πολύ μικρές χώρες όπως Λιχτενστάιν, Ναούρου, Βατικανό, Μονακό, Σαν Μαρίνο και Ανδόρα δεν συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, το Κατάρ είναι η πλουσιότερη χώρα για την περίοδο 2009-2013, ενώ η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι η πιο φτωχή.
Ο χάρτης με τις πλουσιότερες και φτωχότερες χώρες. Με σκούρο κόκκινο το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με ανοιχτό κόκκινο το χαμηλότερο.
Bookmark and Share