Ποιος επένδυσε 17, 6 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ ...εν μέσω capital controls - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ποιος επένδυσε 17, 6 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ ...εν μέσω capital controls

  • Δυο εκατ. μετοχές του ΟΤΕ αξίας 17,6 εκατ. ευρώ ή το 30% του συνολικού τζίρου του χρηματιστηρίου άλλαξαν χθες χέρια και ο αγοραστής υποψιάζει τους επενδυτές καθώς επενδύει, πριν ακόμα ανακοινωθεί ο λογαριασμός για τις κεφαλαιακές ανάγκες στις τράπεζες.
  • ..και δεύτερο πακέτο 10 εκ.μετοχών αξίας 4,7 εκ.ευρώ προς Εθνική Τράπεζα


Μάλιστα χθες διακινήθηκε απο την.. Goldman Sachs και πακέτο 10 εκατ. μετοχών στην Εθνική, αξίας 4,7 εκατ. ευρώ ύστερα από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μ' άλλα λόγια, oι συγκεκριμένες τοποθετήσεις δεν αποκλείεται να αποτελούν τις σηματωρούς των επερχόμενων εξελίξεων καθώς ελληνική αγορά εξαρτάται αποκλειστικά από τις εξελίξεις στις ελληνικές τράπεζες.

Εφόσον όλα ολοκληρωθούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα, τότε μέχρι τις 15 Οκτωβρίου εκτιμάται ότι, θα έχει συνταχθεί ο νέος νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα δοθεί και η λύση για τα "κόκκινα" δάνεια. Το δεύτερο αποτελεί και το κλειδί για να συμμετάσχουν οι ξένοι επενδυτές στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή την οποία εκτέλεσε η αμερικανική Meryll Lynch αποκτά σημασία διότι πραγματοποιήθηκε σ' ένα χρηματιστήριο το οποίο το τελευταίο διάστημα διακινεί μετοχές 20-30 εκατ. ευρώ. Η ερμηνεία που δίδεται από ορισμένες χρηματιστηριακές ότι η συναλλαγή έγινε μεταξύ φιλικών funds προκειμένου να αυξηθεί ο τζίρος εν όψει των αυξήσεων κεφαλαίου δεν αντέχει σε κριτική.

Η είδηση είναι ότι σ' ένα απαξιωμένο χρηματιστήριο ή καλύτερα σε μια απαξιωμένη οικονομία που λειτουργεί με κεφαλαιακούς ελέγχους, ένας επενδυτής αγοράζει με μια συναλλαγή ποσοστό που αντιστοιχεί στο 0,40% των συνολικών μετοχών του οργανισμού. Σίγουρα αισθάνεται ασφαλής σ' ότι αφορά τον οργανισμό ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει δραστικά τον δανεισμό, αυξάνει τα κέρδη ενω το περασμένο καλοκαίρι διένειμε και μέρισμα, ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ας σημειωθεί ότι, το δημόσιο διαθέτει ακόμη ποσοστό 10% των μετοχών το οποίο το επόμενο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι, θα αποκτηθεί από την γερμανική Deutsche Telecom.
Bookmark and Share