Την παραπομπή εφοριακού για υπεξαίρεση 315 χιλ.ευρώ ζητά ο εισαγγελέας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Την παραπομπή εφοριακού για υπεξαίρεση 315 χιλ.ευρώ ζητά ο εισαγγελέας

-Θεσσαλονίκη-


Να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης εφοριακός, η οποία κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 315.000 ευρώ από τα ταμεία της ΔΟΥ .. Κιλκίς, εισηγείται εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Η κατηγορούμενη αντιμετωπίζει τις πράξεις της υπεξαίρεσης, της απιστίας και της πλαστογραφίας, που -σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση- τελέστηκαν το διάστημα 2011-13, όταν η εφοριακός κατείχε τη θέση της προϊσταμένης εσόδων της ΔΟΥ Κιλκίς.

Κατά την πρόταση της αντεισαγγελέως Εφετών Μαρίας Τιντικάκη, η υπόθεση συνδέεται με διπλότυπα είσπραξης τύπου Α', τα οποία πλαστογραφούσε εν αγνοία υφισταμένων της, παραπλανώντας τους φορολογούμενους, που κατέβαλαν ως όφειλαν τα χρηματικά ποσά. Καθώς όμως οι φορολογούμενοι -σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως- έπαιρναν κανονικά στα χέρια τους το σχετικό νόμιμο παραστατικό, η κατηγορούμενη παρακρατούσε τα χρηματικά ποσά, μη εισάγοντας αυτά στη δημόσια διαχείριση, ενώ -παράλληλα- εμφάνιζε το σχετικό διπλότυπο στη λίστα των ανεπικύρωτων διπλοτύπων της συγκεκριμένης ΔΟΥ.

«Προέβαινε δε αυθαίρετα σε ακύρωση «κλάδεμα» των ανεπικύρωτων διπλοτύπων στη διαδικασία του κλεισίματος του συστήματος ΤΑΞΙΣΝΕΤ ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η έλλειψη των σχετικών χρηματικών ποσών και συνεπώς η τελούμενη υπεξαίρεση», περιγράφεται στην πρόταση.

Απολογούμενη σε τακτικό ανακριτή, πάντως, η εφοριακός φέρεται πως αρνήθηκε την υπεξαίρεση, αποδίδοντας την εμπλοκή της στην υπόθεση σε σκευωρία και συμπαιγνία των συναδέλφων της. Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ για την παραπομπή της ή όχι σε δίκη θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Bookmark and Share