Καλλιτεχνικό έργο στο Βερολίνο από 14.000 σωσίβια μεταναστών και προσφύγων που αποβιβάσθηκαν σε ακτές της Λέσβου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Καλλιτεχνικό έργο στο Βερολίνο από 14.000 σωσίβια μεταναστών και προσφύγων που αποβιβάσθηκαν σε ακτές της Λέσβου


  • Περίπου 14.000 σωσίβια μεταναστών και προσφύγων που αποβιβάσθηκαν σε ακτές της Λέσβου ταξιδεύουν σήμερα στο Βερολίνο προκειμένου να δημιουργήσει με αυτά ο γνωστός παγκόσμια εικαστικός και ακτιβιστής Άϊ Γουέϊ Γουέϊ ένα καλλιτεχνικό έργο. 

Ένα έργο, που...  όπως χαρακτηριστικά είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, θα έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας, αναφορικά με το έγκλημα που συντελείται καθημερινά στο Αιγαίο, από τους αδίστακτους διακινητές.
Τα σωσίβια τα χορήγησε στον εικαστικό καλλιτέχνη ο Δήμος Λέσβου που έχει συγκεντρώσει από ακτές του νησιού εκατοντάδες χιλιάδες τέτοια ενώ ας σημειωθεί ότι η προσφορά αυτή, έρχεται σε συνέχεια της προσωπικής επαφής που είχε ο Δήμαρχος Λέσβου με τον ίδιο τον καλλιτέχνη. «Αλλά και της ξεχωριστής τιμής από τον καλλιτέχνη να κατασκευασθεί ένα μνημείο αφιερωμένο στους πρόσφυγες στην όλη της Μυτιλήνης το επόμενο διάστημα» σημείωσε ο κ. Σπύρος Γαληνός.
Bookmark and Share