Ο Πούτιν χρεοκόπησε το Ισλαμικό Κράτος.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ο Πούτιν χρεοκόπησε το Ισλαμικό Κράτος..


  • Το Ισλαμικό Κράτος περνά βαθιά οικονομική ύφεση, καθώς οι εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές και οι βομβαρδισμοί των Ρώσων έχουν αφήσει το «χαλιφάτο» χωρίς χρήματα.


Τα οικονομικά του ISIS είναι τόσο άσχημα, που σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές δεν έχει να πληρώσει τον μισθό των... 19.000-25.000 μελών του.

"Έχουν πραγματικό πρόβλημα", σημειώνει στην Mirror η Vera Mironova, υπεύθυνη διεθνούς ασφάλειας.

Η Ρωσία είχε δημοσιοποιήσει τον περασμένο Δεκέμβριο βίντεο από βομβαρδισμό εγκαταστάσεων, που όπως σημειώνουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ήταν η «Κεντρική Τράπεζα» του ISIS, δηλαδή οι χώροι φύλαξης χρημάτων που αποκόμιζε από απαλλοτριώσεις ή την μαύρη αγορά.

Σύμφωνα με τον Kamal Alam, Σύριο στρατιωτικό αναλυτή βασικός υπεύθυνος για την έλλειψη χρημάτων του ISIS είναι η Μόσχα και οι βομβαρδισμοί που έχει εξαπολύσει κατά θέσεων και εγκαταστάσεων του Ισλαμικού Κράτους .

"Είναι κυρίως οι ρωσικοί βομβαρδισμοί, σε συνδυασμό με τις επιθέσεις του συριακού στρατού στα κοιτάσματα πετρελαίου που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος", αναφέρει ο κ. Alam στο Sputnik.

«Οι Δυτικοί και οι αραβικές χώρες κυρίως προσανατολίζονταν στο να βομβαρδίσουν τις στρατιωτικές θέσεις του Ισλαμικού Κράτους», σημειώνει.

Ο κ. Alam τονίζει ότι παρά την δύσκολη θέση που βρίσκεται το ISIS, πιθανώς ήδη θα προσπαθεί να προσηλυτίσει και να συνεργαστεί με άλλες τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες μάχονται τον Άσσαντ, δεν έχουν μετοχοποιηθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και χρηματοδοτούνται επαρκώς από της χώρες του αραβικού κόσμου.

Ο Σύριος αναλυτής υποστηρίζει ότι το «θησαυροφυλάκιο» του Ισλαμικού κράτους είναι ακόμα γεμάτο ενώ υπογραμμίζει ότι οι τζιχαντιστές θα προσπαθήσουν να αναπληρώσουν τα χαμένα έσοδα από το πετρέλαιο από άλλες πηγές όμως απαγωγές, ναρκωτικά, εμπόριο λευκής σαρκός κ.α..
Bookmark and Share