Φιέστα Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Φιέστα Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης..


  • Νέο-Οθωμανικό παραλήρημα στην Κωνσταντινούπολη, με «εορταστικές» εκδηλώσεις για την 563η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης όλο το Σαββατοκύριακο, που θα κορυφωθούν με ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν μπροστά σε ένα πλήθος που αναμένεται σύμφωνα με τους οργανωτές να φθάσει το 1 εκατομμύριο(!), ενώ ακραίοι ισλαμιστές  οργανώνουν «ναμάζι» (πρωινή προσευχή) έξω από την Αγιά Σοφία.

Η Κωνσταντινούπολη έχει γεμίσει...με αφίσες που καλούν στους «εορτασμούς» για την «Κατάκτηση της Istanbul» όπου κυριαρχεί το προφίλ του Ταγίπ Ερντογάν και το σύνθημα «Αναβίωση - Ξανά προς την κορυφή».

Ήδη ο Δήμος που έχει αναλάβει να οργανώσει τις εκδηλώσεις έχει επιστρατεύσει 1500 άτομα που δουλεύουν στην περιοχή Yenikapi, όπου εγκαθιστούν όχι μόνο τις συνήθεις υποδομές, εξέδρες, τεράστιες απομιμήσεις των τειχών της Πόλης, μικροφωνικές εγκαταστάσεις, άλλα και υπερσύγχρονα συστήματα μετάδοσης εικόνας και τρισδιάστατων προβολών. Ειδικοί σε laser, πυροτεχνήματα και ειδικά εφέ έχουν κληθεί από την Τουρκία και από το εξωτερικό για να οργανώσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα, το όποιο φυσικά θα μεταδώσει και η τουρκική τηλεόραση.

Το ένα εκατομμύριο άνθρωποι που θα συμμετάσχουν στους "εορτασμούς", θα φθάσουν στο χώρο του Yenikapi από 150 πύλες στις οποίες θα υπάρχουν αυστηρότατα μετρά ασφαλείας, καθώς υπάρχει φυσικά ο φόβος τρομοκρατικών επιθέσεων.
Στις εκδηλώσεις εκτός του Ερντογάν το παρόν θα δώσουν ο νέος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τομπντάς, μια μπάντα από 563 «γενίτσαρους» θα παιανίζει ενώ η επίλεκτη ομάδα της Τούρκικης Αεροπορίας «Turkish Star’s» θα κάνει επιδείξεις στον ουρανό πάνω από την συγκέντρωση.

Οι οργανωτές των εκδηλώσεων ανακοίνωσαν ότι θα έχουν στην διάθεση τους τον μεγαλύτερο στον κόσμο 3D προτζέκτορα με τον οποίο θα γίνει αναπαράσταση της Άλωσης με προβολή ακόμη και πλοίων του Οθωμανικού Στόλου σε πραγματικές διαστάσεις καθώς και δραματοποιημένα σκετς με την Άλωση της Πόλης.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα η αποκαλούμενη «Νεολαία της Ανατολίας» πραγματοποίησε «ναμάζι» στο «τζαμί της Άγιας Σοφίας» και εκδηλώσεις για την Άλωση, στο γήπεδο Ισμέτ Ινονού».
Bookmark and Share