«ΟΑΕΔ, καλή ανεργία μου#@#$ανα»! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

«ΟΑΕΔ, καλή ανεργία μου#@#$ανα»!


  • Mε αφορμή το... τσουνάμι «αγάπης#not» που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι του MEGA στο σενάριο για λουκέτο του καναλιού, ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει στο G-Weekend Journal για το αγαπημένο σπορ του Έλληνα, την «ανθρωποφαγία»!


"Από το MEGA δεν έχω περάσει... ουτ' απέξω. Άρα ούτε λεφτά πήρα από το κανάλι, ούτε λεφτά θα χάσω αν τελικά μπει λουκέτο σε αυτό και δεν ευοδώθει και η τελευταία προσπάθεια σωτηρίας του. Ούτε καν από... αλληλεγγύη στο συνάφι γράφω τις παρακάτω γραμμές. Περισσότερο αφορμή μου έδωσε αφενός η σκέψη ότι ως τηλεθεατής του αυτές τις 2.5 δεκαετίες... μεγάλωσα μαζί του και αφετέρου η ανθρωποφαγία-βλακεία που αναπτύχθηκε τα τελευταία 24ωρα κυρίως μέσω των social media!

Από ανθρώπους που προφανώς η ζωή τους είναι μόνο ένα στάτους και ο αριθμός των... likes ή των wow που θα έχει από κάτω. Δεν εξηγείται αλλιώς τα όσα τρομακτικά γράφτηκαν για κόσμο που ίσως την επόμενη μέρα θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης. Δεν έχω καμιά διάθεση... να αγιοποιήσω το «Μεγάλο Κανάλι». Είναι βέβαιο και καταγεγραμμένο ότι ως ιδιωτική επιχείρηση οι ιδιοκτήτες της έχουν κάνει λάθη και... κουτσοκέλες και με κάποιο τρόπο ήρθε η ώρα να πληρώσουν τα σπασμένα. 'Αλλο πράγμα όμως είναι αυτό και άλλο σχόλια του τύπου «ΟΑΕΔ, καλή ανεργία μουν@#$ανα» που δεν φανερώνουν τίποτα περισσότερο από κόμπλεξ.

Ξεκινάω όμως από το πρώτο σκέλος, αυτό του τηλεθεατή. Ως φίλαθλος, στα χρόνια της εφηβείας μέσα από το συγκεκριμένο κανάλι έμαθα και γω (και εκατομμύρια άλλοι) την γιορτή του Τσάμπιονς Λιγκ που μπήκε στο σπίτι κάθε Έλληνα και παραμένει έως σήμερα. Την Τετάρτη βράδυ έτσι την έχω στο μυαλό και σήμερα... Μέσα από το συγκεκριμένο κανάλι είδα εκείνα τα χρόνια το «Λεπτό προς λεπτό».

Μια Κυριακάτικη μεσημεριανή εκπομπή που ακόμη αποτελεί σημείο αναφοράς και σε κάθε συζήτηση μόνο καλά λόγια έχουν να πουν όσοι την μνημονεύουν. Κι άλλες χιλιάδες ώρες αθλητικών μεταδόσεων από ματς των ομάδων στην Ευρώπη, από Α1 μπάσκετ, ματς της Εθνικής Ελλάδος και πολλά-πολλά άλλα.

Μέσα από το MEGA διασκεδάσαμε με απίθανες σειρές όπως οι «Απαράδεκτοι» (σ.σ ίσως η καλύτερη κωμική σειρά στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης), το «Παρά Πέντε», και οι «Τρεις Χάριτες» που ακόμη και σήμερα όταν προβάλλονται καθηλώνουν τους πάντες. Μέσα από το MEGA είδαμε στην οθόνη βιβλία-αριστουργήματα που έγιναν σειρές όπως το «Νησί», «Οι φρουροί της Αχαΐας» και οι «Μάγισσες της Σμύρνης».

Ή μήπως μέσα από το MEGA δεν είδαμε απίθανες ενημερωτικές εκπομπές-ντοκιμαντέρ του Δανέζη, του Τσίμα, του Αυγερόπουλου, ακόμη και του Σταύρου Θεοδωράκη που σήμερα... τον βρίζουν όλοι, αλλά ως «Πρωταγωνιστής» έκανε... παπάδες; Το κανάλι αυτό δεν διασκέδασε εκατομμύρια Έλληνες με τα μεγάλα show και τα δεκάδες ευρηματικά τηλεπαιχνίδια του; Αυτό δεν ήταν που έβαλε στην τηλεόραση τις μουσικές εκπομπές; Ή μήπως οι παλιότεροι όταν το 1990 άνοιξε... φτερά δεν είπατε «επιτέλους πολυφωνία, να ξεφύγουμε από την ΕΡΤ που τα λέει όπως θέλει η κυβέρνηση».

Με την... μηχανή του χρόνου και ταξιδεύοντας προς τα πίσω ο καθένας θα σκεφτεί πολλά. Πολλές ξεχωριστές στιγμές που τις βίωσε με διάφορα συναισθήματα. Δεν μπορούν όλα αυτά να πεταχτούν στην... πυρά επειδή πλέον στα «χρόνια των μνημονίων» κάποιοι που σήμερα έκαναν μεγαλοπρεπέστατες κωλοτούμπες, μας έμαθαν να... ζητάμε αίμα και να τρεφόμαστε με αυτό!

Πάμε και στο... δεύτερο σκέλος. Αυτό που οι περισσότεροι χαίρονται επειδή με το λουκέτο θα μείνει στον δρόμο η Τρέμη, ο Πρετεντέρης και ο Καμπουράκης. Κάντε κάτι πολύ απλό. Μπείτε στo ίντερνετ... googl-άρετε τα παραπάνω ονόματα και διαβάστε τα βιογραφικά τους. Αμέσως θα διαβάσετε παράλληλα ονόματα όπως... ΕΡΤ, ΑΝΤ1, STAR, SKAI και άλλα.

Ίσως το προφίλ τους τσαλακωθεί λίγο, αλλά την επόμενη μέρα δεν θα τους... αποφύγετε όσοι προσεύχεστε για κάτι τέτοιο. Σίγουρα όμως θα αποφύγετε έναν μοντέρ, έναν κάμεραμαν, έναν οδηγό, μια τηλεφωνήτρια, έναν ρεπόρτερ των «600 ευρώ», μια μακιγιέζ, έναν βοηθό σκηνοθέτη. Αυτούς με τα... ψιλά γράμματα. Τους αγνώστους. Που η επόμενη μέρα θα τσακίσει τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Δεν πειράζει όμως. Θα νιώσετε κάπως καλύτερα που θα δικαιωθεί το στάτους «ΟΑΕΔ μου@#$#α»!

Γι' αυτό, καλό είναι πριν γράφετε οποιαδήποτε μπούρδα να την σκέφτεστε και λίγο. Μην... τρώτε το σανό όπως σας το προσφέρει ο καθένας. Μέχρι και το ηλίθιο επιχείρημα ότι «το ΜΕGA έκανε ευρωβουλευτή την Σπυράκη» γράφτηκε. Μια απλή απάντηση είναι ότι όταν ένας δημοσιογράφος γίνεται βουλευτής ή ευρωβουλευτής λογικά πριν κάπου δουλεύει.

Όπως ο δικηγόρος ανήκει σε κάποιο δικηγορικό γραφείο ή ο αρχιτέκτονας το ίδιο. Μια άλλη απάντηση είναι να ρίξουμε μια ματιά στην νυν και την αμέσως προηγούμενη Βουλή και να δούμε για παράδειγμα πόσοι εκμεταλλεύτηκαν τον... πόνο για το κλείσιμο της ΕΡΤ και σήμερα απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς σε βουλευτικά (ή ευρωβουλευτικά) έδρανα!

Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε την επανάσταση σας βγείτε εκεί έξω. Δώστε από εκεί την μάχη για όσα καθημερινά σας πνίγουν και σας ταλαιπωρούν.

Με στάτους-κατάρες και... ευχές για ανεργία στο facebook άντε να πάρετε 50-100 likes. Πολλά λιγότερα από την... κάθε γκόμενα που ανεβάζει φωτογραφίες με μαγιό στην παραλία..".

Bookmark and Share