Βρετανός υπουργός: Δεν βιαζόμαστε να ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 50 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Βρετανός υπουργός: Δεν βιαζόμαστε να ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 50

  • Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να αποφασίσουμε πότε θα ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 50 , δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας Σατζίντ Τζαβίντ, αναφερόμενος στο άρθρο αυτό της συνθήκης της Λισαβόνας που προβλέπει τη διαδικασία εθελούσιας και μονομερούς αποχώρησης μιας χώρας από την ΕΕ.

 Προηγήθηκε το κάλεσμα του Μάρτιν Σουλτς στους Βρετανούς να καταθέσουν άμεσα την αίτηση εξόδου από την ΕΕ. Συγκεκριμένα..ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τους ζήτησε σε συνέντευξή του στην Bild να το πράξουν μέχρι τη σύνοδο κορυφής που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να διεκπεραιωθεί το θέμα σύντομα, αλλά ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θέλει να αφήσει το θέμα στο διάδοχό του.
Ο Μάρτιν Σούλτς όμως είπε σε συνέντευξή του στην Βild της Κυριακής ότι η Ε.Ε. «αναμένει η βρετανική κυβέρνηση να το πράξει. Η σύνοδος κορυφής της Τρίτης είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή».
Κατά τη προσεχή συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών οι Βρετανοί πρέπει να καταθέσουν το σχετικό αίτημα. Αμέσως μετά μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τους όρους της βρετανικής αποχώρησης, οι οποίες θα κρατήσουν δύο χρόνια.
Bookmark and Share