Μεξικό: 6 νεκροί σε διαδήλωση εκπαιδευτικών... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Μεξικό: 6 νεκροί σε διαδήλωση εκπαιδευτικών...

  • Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και εκπαιδευτικών που διαδήλωναν στην Πολιτεία Οαχάκα του Μεξικού, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το υπουργείο Υγείας της χώρας.


Οι εκπαιδευτικοί είχαν... αποκλείσει δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στον κλάδο τους, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TeleSUR.
Η μεταρρύθμιση που προωθεί ο Μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο θέτει περισσότερες προϋποθέσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Ωστόσο έχει δεχτεί σφοδρή κριτική από τους εκπαιδευτικούς που θεωρούν ότι δεν καθορίζει με ακρίβεια τα επαγγελματικά προσόντα των διδασκόντων και δικαιολογεί τις μαζικές απολύσεις.
Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν όταν αστυνομικοί των μονάδων αποκατάστασης της τάξης προσπάθησαν να απομακρύνουν διαδηλωτές οι οποίοι είχαν αποκλείσει έναν αυτοκινητόδρομο. Τα τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν σκηνές χάους με ανθρώπους να τρέχουν αλλόφρονες ενώ ακούγονται πυροβολισμοί. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ένοπλοι είχαν διεισδύσει μεταξύ των διαδηλωτών και άνοιξαν πυρ ενώ εκτόξευαν και βόμβες μολότοφ.
"Αυτού του είδους οι ριζοσπαστικοποιημένες διαμαρτυρίες γενούν βία" είπε ο αρχηγός της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Μεξικού, Ενρίκε Γκαλίντο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο κυβερνήτης της Οαχάκα, ο Γκαμπίνο Κούε, είπε ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι νεαρής ηλικίας και μόνο δύο συνδέονταν με το συνδικάτο των εκπαιδευτικών.
Bookmark and Share