Προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. ο νέος κύκλος άγριων εγκλημάτων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. ο νέος κύκλος άγριων εγκλημάτων.


  • Από το έγκλημα στα Λιμανάκια ως τις δολοφονίες σε Αίγινα, Παιανία και Πάρνηθα


Προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. η συσσώρευση άγριων, φρικαλέων εγκλημάτων το τελευταίο διάστημα, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν εξιχνιασθεί. Λίγους μήνες μετά τη...δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρονης Αννυς από τη Βουλγαρία και το έγκλημα με την τοποθέτηση στον καταψύκτη του 63χρονου έλληνα ναυτικού στην Καλλιθέα, την Ασφάλεια Αττικής απασχολούν αλλεπάλληλες εν ψυχρώ δολοφονίες και εγκλήματα πρωτοφανούς βίας που συνοδεύονται από φρικαλεότητες σε βάρος των θυμάτων.

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για εγκλήματα που μοιάζουν με δολοφονικές ενέργειες εντυπωσιακής σκληρότητας και εκδικητικότητας σε χώρες της νοτίου Αμερικής. Και έχουν τον παράλληλο φόβο ότι ομάδες αδίστακτων δολοφόνων κυκλοφορούν ελεύθεροι...

Η καύση

Το τελευταίο εξ αυτών η δολοφονία σε βάρος ατόμου , πιθανόν ελληνικής καταγωγής περίπου 40 ετών, που πυροβολήθηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης και ακολούθως οι άγνωστοι δράστες έκαψαν το σώμα του. Μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν προσδιορίσει την ταυτότητα του θύματος, ο οποίος δεν φαίνεται να είναι σεσημασμένος, ενώ δεν φέρεται να υπάρχει καμιά σχετική «δήλωση εξαφάνισης» .

Σημειώνεται ότι και άλλες φορές τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί εγκλήματα με προσπάθεια να καούν οι σοροί των θυμάτων, με κύριο στόχο να εξαϋλωθούν τα ίχνη των δραστών. Ανάμεσα σε αυτές η διπλή δολοφονία στις αρχές Δεκεμβρίου 2015 μιας 71χρονης και του 44χρονου ανιψιού της -είχαν βρεθεί απανθρακωμένοι από τη μέση και πάνω- σε μονοκατοικία στην περιοχή Αγίων Ασωμάτων στην Αίγινα.

Το 2014 είχε βρεθεί καμένο πτώμα σε πορτμπαγκάζ ΙΧ στην οδό Αμπελώνος στην Παιανία, ενώ ίδιο εύρημα -με απανθρακωμένη πτώμα- είχε βρεθεί τον Νοέμβριο του 2012 στην ίδια περιοχή, το οποίο αποδίδεται σε πόλεμο της ελληνομεξικανικής μαφίας ναρκωτικών.

Και αυτό καθότι ποινικοί αλλά και δολοφόνοι της «διπλανής πόρτας» που προχωρούν σε εγκληματικές ενέργειες έχουν πληροφορηθεί τις δυνατότητες εντοπισμού δραστών μέσω μικρών ιχνών DNA, αποτυπωμάτων κ.λπ. και προσπαθούν να εξαφανίσουν με κάθε τρόπο τα ίχνη τους.

Ακόμη και ο 75χρονος δράστης του αγρίου εγκλήματος στο Άστρος Κυνουρίας με θύμα τον 39χρονο γιο του φρόντισε να πυρπολήσει το σώμα του -αποδείχθηκε ότι το θύμα ήταν ακόμη ζωντανό- για να μην αναδειχθεί η εμπλοκή του.

Ανεξιχνίαστα εγκλήματα

Μεγάλο μυστήριο για την ΕΛ.ΑΣ. είναι το κίνητρο της εν ψυχρώ δολοφονίας του 20χρονου Θοδωρή Γαλαζούλα που είχε βρεθεί νεκρός, έχοντας δεχθεί πυροβολισμό από καραμπίνα, στην περιοχή της Πεντέλης και ο οποίος είχε εξαφανισθεί στις αρχές Μαΐου από τα Γλυκά Νερά.

Δίχως διαλεύκανση είναι και δύο άλλες εν ψυχρώ δολοφονίες -πιθανολογείται για υπόθεση ναρκωτικών- ενός 36χρονου με το ψευδώνυμο «Γκας» που βρέθηκε στις αρχές Ιανουαρίου έχοντας δεχθεί 12 σφαίρες σε χωματόδρομο της Βαρυμπόμπης, αλλά και ενός 42χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στη λεωφόρο Συγγρού, που είχε πυροβοληθεί με Καλάσνικοφ κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο.

Ζητούμενο ασφαλώς είναι και η σύλληψη του δράστη της κακοποίησης και της εν ψυχρώ δολοφονίας της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτη πριν από δύο μήνες σε υπόγειο γκαράζ σουπερμάρκετ στο Μαρούσι.

Τέλος, σχετική πρόοδος φέρεται να έχει υπάρξει στις δύο αιματηρές επιθέσεις σε βάρος εναντίον του δικηγόρου κ. Αργύρη Λίβα αλλά και του διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νικαίας κ. Χρήστου Ιατρού -τα θύματα πυροβολήθηκαν στα πόδια- σε Άλιμο και Κηφισό. Πιθανολογείται ότι υπήρχε κοινή ομάδα δραστών στις δύο εγκληματικές ενέργειες.

πηγή Το Βήμα
Bookmark and Share