Καταγγελία προσφύγων για σκόπιμο τραυματισμό από οδηγό Ι.Χ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Καταγγελία προσφύγων για σκόπιμο τραυματισμό από οδηγό Ι.Χ.

  • Καταγγελία κατά οδηγού Ι.Χ. κατέθεσαν τρεις Σύροι πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας ότι τους παρέσυρε σκόπιμα με το αυτοκίνητό του, τραυματίζοντάς τους.

Όπως υποστηρίζουν, το συμβάν έλαβε χώρα το..απόγευμα του Σαββάτου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, κοντά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων των παλιών εγκαταστάσεων της Sinatex, στο Καβαλάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την καταγγελία, την ώρα που περπατούσαν στην άκρη του δρόμου, μαζί με άλλους πρόσφυγες, διερχόμενο όχημα το οποίο οδηγούσε άντρας, έκανε ελιγμό και έπεσε συνειδητά πάνω τους, με συνέπεια να τους τραυματίσει.
Στη συνέχεια, πάντα κατά τους ίδιους, ο οδηγός τους έκανε άσεμνη χειρονομία, τους έβρισε, ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε, αφήνοντάς τους αβοήθητους. Οι παραπάνω ισχυρισμοί επιβεβαιώνονται από αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.
Οι τραυματίες -δύο άνδρες 31 ετών και ένας 34χρονος- μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Ένας εξ αυτών υπέστη κάταγμα στο πόδι και υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο νοσοκομείο «'Αγιος Παύλος», ενώ οι άλλοι δύο υπέστησαν τραύματα, ο ένας στο πόδι κι ο άλλος στο κεφάλι.
Στο μεταξύ, όπως επιβεβαιώθηκε από πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο οδηγός προσήλθε αυτοβούλως στο Τμήμα Τροχαίας Λητής.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για 40χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και παράβαση του ΚΟΚ, καθώς -όπως προέκυψε- οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Η εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή να αφεθεί ελεύθερος.
Τα θύματα έχουν αποταθεί σε δικηγόρο που αναμένεται να καταθέσει σήμερα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Bookmark and Share