Καταλυτικές και απρόβλεπτες οι συνέπειες για τον ελληνικό Τουρισμό - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Καταλυτικές και απρόβλεπτες οι συνέπειες για τον ελληνικό Τουρισμό

  • Διάχυτος είναι ο προβληματισμός και στον επιχειρηματικό κόσμο του Τουρισμού μετά τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος και την επικράτηση του Brexit, καθώς η ελεύθερη πτώση της στερλίνας θεωρείται πως θα επηρεάσει την κατανάλωση των Βρετανών.

Είναι χαρακτηριστική η πρώτη αντίδραση του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος... στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έκανε λόγο για "καταλυτικές και απρόβλεπτες οι συνέπειες για τον ελληνικό Τουρισμό”.
Για μείωση των Βρετανών τουριστών το επόμενο διάστημα μιλά και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος, συμπληρώνοντας πως "δυστυχώς οι αστερίσκοι για τη φετινή τουριστική χρονιά συνεχίζουν να επαληθεύονται”.
Αυτό που φοβούνται φορείς του Τουρισμού είναι πως λόγω της υποτίμησης της στερλίνας έναντι του ευρώ, οι διακοπές θα γίνουν πολύ πιο ακριβές για τους Βρετανούς τουρίστες, γεγονός που δεν θα επηρεάσει μόνο την Ελλάδα, αλλά και πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Η βρετανική αγορά είναι για τον ελληνικό Τουρισμό η δεύτερη πιο σημαντική μετά τη Γερμανία, ενώ φέτος αναμένονταν περισσότεροι από 2,5 αφίξεις. Είναι επίσης ενδεικτικό πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ για το τετράμηνο, οι Βρετανοί ήταν οι μόνοι που σημείωναν αύξηση στην εισερχόμενη κίνηση (+9%), την ώρα που Γερμανία και Γαλλία κατέγραφαν πτώση.
Bookmark and Share