Ο Κάμερον πήρε δάνειο οκτώ ημέρες πριν το δημοψήφισμα... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ο Κάμερον πήρε δάνειο οκτώ ημέρες πριν το δημοψήφισμα...


  • Το δημοψήφισμα για το Brexit στην Βρετανία αναμένεται να επιφέρει πολλές αλλαγές στην ζωή των Βρετανών, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον.


Θερμός υποστηρικτής της παραμονής της χώρας του στην.. Ευρωπαϊκή Ένωση ο Κάμερον έκανε ό,τι μπορούσε μέχρι την τελευταία στιγμή για να πείσει τους Βρετανούς πολίτες να ψηφίσουν υπέρ του Bremain.

Όμως, μια είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας μετά τα αποτελέσματα για το Brexit, αποδεικνύει ότι ίσως βαθιά μέσα του ο Ντέιβιντ Κάμερον και παρά τις δημοσκοπήσεις που τις τελευταίες μέρες πριν το δημοψήφισμα έδιναν προβάδισμα υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, αισθανόταν ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον και η σύζυγός του Σαμάνθα επισκέφθηκαν υποκατάστημα της τράπεζας HSBC και ζήτησαν στεγαστικό δάνειο για να αγοράσουν κατοικία στο Νότινγκ Χιλ στο Δυτικό Λονδίν, στις 15 Ιουνίου, δηλαδή μόλις οκτώ ημέρες πριν το δημοψήφισμα. Το ζεύγος Κάμερον υπέγραψε τα χαρτιά για το δάνειο και τα στοιχεία καταγράφηκαν ήδη στο Land Registry.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει ήδη δύο κατοικίες στην ιδιοκτησία του, μία κατοικία αξίας 1,3 εκατ. στερλίνες στο Oxfordshire και μια κατοικία αξίας 1,1 εκατ. στερλίνες στο Νότινγκ Χιλ, την οποία έχει νοικιάσει για 7.000 στερλίνες τον μήνα. Αν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ήταν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, η οικογένεια Κάμερον θα παρέμενε στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι το 2020.

Τώρα, όμως, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα εγκαταλείψει την Ντάουνινγκ Στριτ σε τρεις μήνες, όπως ο ίδιος ήδη ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρωί, μετά τα αποτελέσματα για Brexit.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, το ζεύγος Κάμερον επέλεξε να αγοράσει κατοικία στο Νότινγκ Χιλ για να μην αλλάξουν σχολείο τα τρία παιδιά του. Η 12χρονη κόρη του Νάνσι πηγαίνει σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κοντά στην Ντάουνινγκ Στριτ ενώ ο 10χρονος γιος του Έλβεν και και η 5χρονη κόρη του Φλοράνς φοιτούν σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δυτικό Λονδίνο.

Η κατοικία που το ζεύγος Κάμερον διαθέτει ήδη στο Νότινγκ Χιλ έχει για την οικογένεια του Βρετανού πρωθυπουργού μεγάλη συναισθηματική αξία καθώς εκεί έμεναν και με τον Ιβάν, τον άλλο γιο του Ντέιβιντ Κάμερον, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες που απεβίωσε το 2009 σε ηλικία έξι ετών.
Bookmark and Share