Χ. Θεοχάρης: Ευσεβής πόθος η πολυδιαφημιζόμενη ανάκαμψη... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Χ. Θεοχάρης: Ευσεβής πόθος η πολυδιαφημιζόμενη ανάκαμψη...

"Το πρωτογενές αποτέλεσμα του Κρατικού Προϋπολογισμού για το μήνα Μάιο διαμορφώθηκε στα -433 εκ. ευρώ, σηματοδοτώντας τη χειρότερη μηνιαία απόδοση για το 2016.
Η αντιστροφή της θετικής τάσης στα μεγέθη του Προϋπολογισμού αποτυπώνεται στους φόρους συναλλαγών οι οποίοι υποχωρούν κατά 4,97% σε σχέση με τον Απρίλιο."



Ευσεβή πόθο χαρακτηρίζει την οικονομική ανάκαμψη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, σχολιάζοντας τα.. στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για τον μήνα Μάιο, καθώς, όπως λέει, το πρωτογενές αποτέλεσμα αναδεικνύεται ως η χειρότερη μηνιαία απόδοση από τις αρχές του έτους.

Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση:

Τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για τον Μάιο δείχνουν πως η πολυδιαφημιζόμενη οικονομική ανάκαμψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από ευσεβή πόθο

Το πρωτογενές αποτέλεσμα του Κρατικού Προϋπολογισμού για το μήνα Μάιο διαμορφώθηκε στα -433 εκ. ευρώ, σηματοδοτώντας τη χειρότερη μηνιαία απόδοση για το 2016.
Η αντιστροφή της θετικής τάσης στα μεγέθη του Προϋπολογισμού αποτυπώνεται στους φόρους συναλλαγών οι οποίοι υποχωρούν κατά 4,97% σε σχέση με τον Απρίλιο. Πιο συγκεκριμένα:

- Ο ΦΠΑ για την ίδια περίοδο εμφανίζει κάμψη της τάξεως του 4,93%, ενώ βαρύνουσα σημασία σε αυτή την υποχώρηση έπαιξε η μείωση 15,44% του ΦΠΑ πετρελαιοειδών - σε ένα διάστημα μάλιστα όπου οι τιμές του πετρελαίου και των προϊόντων του αυξήθηκαν σημαντικά.

- Ο ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων εμφάνισε μείωση 17,13%, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τις ενδείξεις κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας.

Παράλληλα η δημοσιονομική ατμομηχανή της συγκράτησης των δαπανών φαίνεται να μένει από καύσιμα καθώς το Μάιο οι Δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού εμφανίζουν αύξηση 3,16% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 3,07% σε σχέση με το Μάιο του 2015.

Τα μεγέθη αυτά έρχονται να προστεθούν στον αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης του 1ου τριμήνου του 2016 και στην επιμονή της ελληνικής οικονομίας να δημιουργεί θέσεις μερικής απασχόλησης, εποχιακού χαρακτήρα. Συνεπώς, η πραγματικότητα που σκιαγραφείται είναι πολύ διαφορετική από αυτή που περιέγραψε ο Πρωθυπουργός στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Bookmark and Share