Πυροσβεστικό αεροσκάφος κατέπεσε στη Βοιωτία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Πυροσβεστικό αεροσκάφος κατέπεσε στη Βοιωτία.

  • Πυροσβεστικό αεροσκάφος κατέπεσε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, περίπου ένα χιλιόμετρο βόρεια από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας Τιταν στα όρια Αττικής - Βοιωτίας. 
  • Σώοι οι πιλότοι μετά την αναγκαστική προσγείωση


Το αεροσκάφος CL-215 συμμετείχε στην... επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια. Ευτυχώς, οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους σώθηκαν, με τον έναν - σύμφωνα με πληροφορίες να έχει χτυπήσει ελαφριά στο χέρι. Σημειώνεται ότι το Καναντέρ δεν έχει μηχανισμό εκτίναξης, πράγμα που σημαίνει ότι το αεροσκάφος έκανε βαριά προσγείωση και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν οι δύο πιλότοι να βγουν.

Στο μεταξύ, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε πευκοδάσος στη Στεφάνη Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου και στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Το πρωί της Κυριακής στη μάχη με τις φλόγες μετέχουν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη καθώς και 3 ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Τις τελευταίες ώρες η πυρκαγιά έχει λάβει μεγάλη έκταση, ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, προς το παρόν η φωτιά δεν απειλεί σπίτια.
(φωτογρ.αρχείου)
Bookmark and Share