Ερντογάν: Λυπηρή η έφοδος ισλαμιστών σε δισκοπωλείο... αλλά κι οι άλλοι έπιναν. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ερντογάν: Λυπηρή η έφοδος ισλαμιστών σε δισκοπωλείο... αλλά κι οι άλλοι έπιναν.


  • Μία από εκείνες τις περιπτώσεις που οι ίσες αποστάσεις δεν είναι και τόσο... ίσες: 


Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε να καταδικάζει μεν την έφοδο ισλαμιστών σε δισκοπωλείο της Κωνσταντινούπολης -με το αιτιολογικό ότι οι... θαμώνες κατανάλωναν αλκοόλ, και μάλιστα στο Ραμαζάνι- αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να τους αναγνωρίσει μάλλον και... κάποιο δίκαιο, λέγοντας πως οι συγκεντρωμένοι έπιναν...

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το βράδυ της Παρασκευής και γρήγορα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις που έφτασαν μέχρι το ξέσπασμα επεισοδίων στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ του Σαββάτου.

Ομάδα περίπου 20 ισλαμιστών εισέβαλε με αρκετά άγριο τρόπο στο δισκοπωλείο Velvet Underground της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή, βγάζοντας έξω θαμώνες που είχαν συγκεντρωθεί για τον νέο δίσκο των Radiohead.

Τα περιστατικά -μαζί με την προαναγγελία του Ερντογάν για επιστροφή στην ανάπλαση του Πάρκου Γκεζί (που είχε ανάψει τη φωτιά της Ταξίμ το 2013), την απαγόρευση της παρέλασης ομοφυλόφιλων και τις πλαστικές σφαίρες στην παρέλαση διεμφυλικών, όλα στη συγκυρία του Ραμαζανιού- εντείνουν την εικόνα πως το ισλαμικό στρατόπεδο στην Τουρκία προσπαθεί να κατακτήσει πλήρως τον δημόσιο χώρο.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, μετά τις κατηγορίες πως η κυβέρνηση «υποθάλπει διά της ανοχής», περιστατικά όπως εκείνα στο δισκοπωλείο, αισθάνθηκε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

«Και οι δύο πλευρές ευθύνονται στην υπόθεση αυτή» φέρεται να δήλωσε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dogan, ο Ερντογάν. «Είναι λάθος να επιδίδεσαι σε τέτοιες δραστηριότητες μέχρι έξω στο δρόμο κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, όπως είναι και λάθος να επεμβαίνεις με ωμή βία» συνέχισε ο πρόεδρος, έστω κι αν, σύμφωνα με άλλες αναφορές, «αναγνώρισε» ότι το δισκοπωλείο ήταν μικρό και για αυτό οι θαμώνες χρειάστηκε να βγουν έξω.

Στη συνέχεια, ο τούρκος πρόεδρος άσκησε κριτική εναντίον όσων «εκμεταλλεύτηκαν αυτό το λυπηρό επεισόδιο» με πολιτικό τρόπο.
Bookmark and Share