Δύο τραυματίες στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Κύπρο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Δύο τραυματίες στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Κύπρο

  • Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Ευρύχου της Κύπρου. 


Στη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς δύο άτομα τραυματίστηκαν, ενώ κάηκε ένα.. όχημα της πυροσβεστικής. Δύο αεροσκάφη από την Ελλάδα και τρία από το Ισραήλ συνδράμουν τις κυπριακές δυναμεις.

Η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής, έχει κάψει μεγάλες δασικές εκτάσεις και απείλησε κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν προληπτικά τέσσερα χωριά.

Κατά την μάχη με τις φλόγες, ένας 56χρονος οδηγός πυροσβεστικού οχήματος του τμήματος Δασών τραυματίστηκε σοβαρά, όταν το όχημά του ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τους γιατρούς, ο 56χρονος νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη.

Επίσης, στη διάρκεια της πυρόσβεσης ένας 55χρονος υπάλληλος του τμήματος Πολιτικής Αμυνας χτυπήθηκε από πυροσβεστικό όχημα, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα.

Επιπλέον, ένα πυροσβεστικό όχημα του τμήματος Δασών που επιχειρούσε σε μέτωπο της φωτιάς, τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Μάχη για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς δίνουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, με τη συνδρομή δύο αεροπλάνων «Καναντέρ», που έφθασαν το πρωί της Δευτέρας από την Ελλάδα, και τριών από το Ισραήλ.

Επί του εδάφους επιχειρούν σαράντα πυροσβεστικά οχήματα και μεγάλος αριθμός αντρών της πυροσβεστικής, του τμήματος Δασών και της Πολιτικής Αμυνας.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς μετέβη ο Κυπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη για την εξέταση της κατάστασης από κοινού με τον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.
Bookmark and Share