Πάπας: Οι χριστιανοί θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από τους ομοφυλόφιλους.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Πάπας: Οι χριστιανοί θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από τους ομοφυλόφιλους..

  • Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους γκέι για τον τρόπο που τους έχει φερθεί, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.


 Όπως είπε στους...δημοσιογράφους, η Εκκλησία δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρίνει την ομοφυλοφιλική κοινότητα και θα πρέπει να τους δείξει σεβασμό.

Ο ποντίφικας δήλωσε επίσης πως η Εκκλησία θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη και από άλλους ανθρώπους που είχαν περιθωριοποιηθεί – τις γυναίκες, τους φτωχούς και τα παιδιά που εξαναγκάζονται να εργαστούν.

Η στάση αυτή του Πάπα χαιρετίστηκε από πολλούς στην ομοφυλοφιλική κοινότητα, ωστόσο μερικοί συντηρητικοί καθολικοί τον επέκριναν τονίζοντας πως τα σχόλιά του είναι ασαφή σχετικά με την σεξουαλική ηθική.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από την Αρμενία, ο Πάπας είπε: «Θα επαναλάβω αυτό που λέει η κατήχηση της Εκκλησίας, πως οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις και πως θα πρέπει να τους σεβόμαστε».

Πρόσθεσε επίσης πως η Εκκλησία θα πρέπει να επιδιώξει συγχώρεση από εκείνους που είχε περιθωριοποιήσει. «Νομίζω ότι η Εκκλησία όχι μόνο θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από έναν γκέι που τον πρόσβαλε, αλλά θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη και από τους φτωχούς, καθώς και από τις γυναίκες αλλά και από τα παιδιά που έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Πρέπει να ζητήσει συγνώμη που έχει ευλογήσει μέχρι τώρα τόσα πολλά όπλα».

Το 2013, ο Πάπας Φραγκίσκος επαναβεβαίωσε τη θέση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πως οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι αμαρτωλές, αλλά όχι ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός.

Πηγή: BBC
Bookmark and Share