Τελευταία γκάλοπ: Προβάδισμα για Bremain - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Τελευταία γκάλοπ: Προβάδισμα για Bremain

  • Προβάδισμα στο Bremain, της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με την Evening Standard η δημοσκόπηση της Ipros Mori δίνει προβάδισμα... τεσσάρων μονάδων στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε δείγμα 1.592 ατόμων το 52% τάσσεται με το πλευρό του Bremain και το 48% με το πλευρό του Brexit.

Το στρατόπεδο του Bremain ανέκτησε προβάδισμά έναντι της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης από αυτήν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Times.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η εκστρατεία υπέρ της παραμονής προηγείται με 51%, έναντι ενός 49% της εκστρατείας υπέρ του Brexit.

Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν με βάση τους υπολογισμούς για τη συμμετοχή και μετά την αφαίρεση όσων από τους ερωτηθέντες απάντησαν «δεν γνωρίζω» ή δεν απάντησαν τι θα ψηφίσουν, εξήγησε ο Σαμ Κόουτς, αναπληρωτής αρχισυντάκτης του πολιτικού τμήματος των Times.

Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για την εφημερίδα έφερε την εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ να προηγείται.

Έξι μονάδες μπροστά το Bremain


Η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διεύρυνε το προβάδισμά της επί της εκστρατείας υπέρ του Brexit, κατέδειξε δημοσκόπηση της εταιρείας ComRes, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Daily Mail και του τηλεοπτικού δικτύου ITV και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Η έρευνα αυτή, η οποία διεξήχθη με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων από τη 17η ως την 22η Ιουνίου, κατέδειξε ότι η εκστρατεία υπέρ της παραμονής προηγείται με έξι μονάδες, συγκεντρώνοντας το 48%, ενώ η εκστρατεία υπέρ του Brexit συγκεντρώνει το 42% των προθέσεων ψήφου.

Προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, η οποία είχε δημοσιευθεί από την εφημερίδα The Sun την 14η Ιουνίου, έδινε στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής προβάδισμα μόλις μιας μονάδας.

Σε δημοσκόπηση του ourinsight.opinium -που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη- το Brexit προηγείται κατά μια μονάδα, με 45% έναντι 44% του Βremain. Στη δημοσκόπηση το ποσοστό των αναποφάσιστων ήταν στο 9%.
Bookmark and Share