Ο «Άτλας» των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους: 143 επιθέσεις σε 29 χώρες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ο «Άτλας» των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους: 143 επιθέσεις σε 29 χώρες

  • 2.043 θύματα σε 24 μήνες.




Το θάνατο σε 29 χώρες, πλην του Ιράκ και της Συρίας όπου ο φόρος αίματος είναι ανυπολόγιστα μεγαλύτερος, έχει σκορπίσει το... Ισλαμικό Κράτος από τη στιγμή που αυτοανακηρύχθηκε σε χαλιφάτο, σύμφωνα με συνολική μελέτη του CNN.

Ειδικότερα, από τον Ιούνιο του 2014 και έπειτα, μέλη ή υποστηρικτές της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 140 τρομοκρατικές επιθέσεις σε 29 χώρες. Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων αυτών έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 2.043 άνθρωποι ενώ έχουν τραυματιστεί πολλές χιλιάδες ακόμη.
Μολονότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί επακριβώς ο ρόλος της οργάνωσης στις επιθέσεις αυτές -καθώς άλλες αποτελούσαν οργανωμένα χτυπήματα από τις βάσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ ή τη Συρία και άλλες έγιναν απλώς στο όνομα της οργάνωσης από υποστηρικτές που δεν ήταν εγγεγραμμένα μέλη της, όλα φέρουν τη σφραγίδα του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου.
Στην Ευρώπη, επιθέσεις με άρωμα Ισλαμικού Κράτους έχουν γίνει στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και πιο πρόσφατα στη Γερμανία.
*Διαβάστε ΕΔΩ την πλήρη λίστα με τις επιθέσεις, όπως τη συνέταξε το CNN.
Bookmark and Share